Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers blussen brandje bij Holle Bolle Gijs

01-06-2019, 19.08 uur

Bij één van de Holle Bolle Gijzen in de Efteling is vanmiddag een brandje ontstaan. Opa Gijs, gelegen op het Herautenplein in het Sprookjesbos, begon plotseling te roken. Dat melden ooggetuigen aan Looopings. Waarschijnlijk had een bezoeker iets brandbaars, zoals een sigarettenpeuk, in zijn mond gedaan.

Daarop besloten Efteling-medewerkers het gebied af te zetten met hekken. De brandweer hoefde er niet aan te pas te komen. Personeelsleden hebben het brandje uiteindelijk zelf kunnen blussen. Voor zover bekend heeft de Holle Bolle Gijs geen grote schade opgelopen.

Opa Gijs staat sinds 1970 in de Efteling. De veelvraat heeft een macaber uiterlijk: bezoekers worden uitgenodigd om papier te werpen in de grafzerk van de overleden grootvader van de familie Gijs. Hoewel hij al geruime tijd dood is, is zijn honger nog altijd niet gestild.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be