Kermis

Incident op Friese kermis: attracties raken elkaar

31-05-2019, 23:28 uur | ReactiesFoto: Omrop Fryslân

Op een kermis in Friesland hebben twee attracties van tientallen meters hoog elkaar geraakt. Tijdens het proefdraaien botsten de stoeltjes van de zweefmolen Europe Flyer op de draaiende arm van de Booster Maxxx. Niemand raakte gewond.

Het incident vond plaats op de kermis in Dronryp, die vorige maand nog werd uitgeroepen tot beste dorpskermis van Nederland door de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders. Het evenement staat bekend als Rypster Merke.


ZIE OOK: Rampzalige jaarwisseling: kermisbezoekers urenlang vast in 52 meter hoge attractie

De attracties bleken te dicht op elkaar te staan. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. In eerste instantie werd afgesproken om de molens om de beurt te draaien. Later kreeg de exploitant van de zweefmolen te horen dat zijn attractie verplaatst moest worden.

Kabel
Bij die werkzaamheden brak een kabel, vertelt Thomas Frijling van de organisatie aan Omrop Fryslân. Inmiddels is de zweefmolen helemaal verdwenen. "Dat is wel een kleine domper", aldus Frijling. "Maar we hebben nog steeds een grote topattractie van zestig meter hoog. Dat is uniek voor een dorp als Dronryp."

ZIE OOK: Kermisattracties dreigen te botsen door meetfout

Reacties