Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Hotelplannen Toverland nog steeds springlevend'

31-05-2019, 12.02 uur

Toverland is nog steeds van plan om binnen afzienbare tijd een groot themahotel te bouwen. Dat vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. Hoewel het al anderhalf jaar stil is rond het project, gaat de ontwikkeling achter de schermen naar verluidt gewoon door.

In het bestemmingsplan van Toverland wordt gesproken over een hotelgebouw van maximaal 35 meter hoog, met ongeveer tweehonderd kamers. Het hotel zou gerealiseerd worden naast een grote vijver, aan de rand van het vorig jaar geopende themagebied Avalon.

"We weten nog niet wanneer de opening plaatsvindt", aldus de voorlichtster. "Ik kan ook niet met zekerheid zeggen of dit het eerstvolgende grote project van Toverland wordt, maar we zijn in ieder geval nog wel voornemens om een hotel te bouwen." Over het thema is ook nog niets bekendgemaakt.

Eén miljoen
Toverland wil zo snel mogelijk groeien naar één miljoen bezoekers per jaar. Een hotel zou daarbij kunnen helpen, omdat verblijfsgasten meestal meerdere dagen naar het park gaan. 2018 werd afgesloten met 812.000 bezoekers.

Eerder deze maand waren burgemeester Ryan Palmen en wethouder Eric Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas op bezoek in Toverland. "Er gaat nog heel veel moois gebeuren hier in Sevenum", schreef Toverland-eigenaar Jean Gelissen toen op LinkedIn. "Nieuwe plannen liggen alweer op de tekentafel."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be