Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-entree voorzien van kleurrijk glas-in-lood-effect

31-05-2019, 11.07 uurBeeld: @ramonheeren, @VreemdeRaaf, @EftelingDaniel

De hoofdentree van de Efteling is vernieuwd. Een glazen pui in het Huis van de Vijf Zintuigen werd afgelopen nacht voorzien van een glas-in-lood-effect. Ontwerper Karel Willemen creëerde een kleurrijk Efteling-tafereel met bekende attracties en sprookjesfiguren.

Zo zijn onder andere de Python, Symbolica, Baron 1898, Fata Morgana, Raveleijn, de Sprookjesboom, Droomvlucht, De Indische Waterlelies, De Vliegende Hollander en Aquanura te zien. Het gaat niet om echte glas-in-lood-ramen, maar om stickers die hetzelfde effect teweegbrengen.

In de afbeelding zijn de namen verwerkt van alle personen die vorig jaar in de Efteling werkten én hun gezinsleden. "Dit is een blijvend eerbetoon als dank voor hun inzet", laat een woordvoerder weten. Medewerkers ontvangen een replica van het stukje raam waar hun naam op staat.

31 mei
Dat het raam juist nu wordt gepresenteerd, is geen toeval: de Efteling bestaat vandaag precies 67 jaar. Het Sprookjesbos opende de poorten op 31 mei 1952.

















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be