Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark: 'Omzet 50 procent hoger door reuzenpanda's'

01-06-2019, 13.52 uur | Reacties

Dankzij de komst van twee reuzenpanda's is de omzet van Ouwehands Dierenpark in Rhenen de afgelopen jaren met 50 procent gestegen. Dat beweert directeur Robin de Lange in een interview. De panda's Xing Ya en Wu Wen hadden moeten zorgen voor veel nieuwe bezoekers, maar de verwachte toestroom bleef uit.

Waar komt die omzetstijging dan vandaan? "Onze zakelijke markt is enorm gestegen, met vergaderingen en congressen", zegt De Lange in gesprek met BNR Nieuwsradio. "Die markt is bijna verdubbeld. En de pandawinkel die we hebben gebouwd, met alle pandamerchandise, gaat ontzettend goed. Bovendien blijven mensen langer in het park en besteden ze meer."

In 2016 verwelkomde Ouwehands Dierenpark 997.000 bezoekers. Een jaar later, toen de panda's geïntroduceerd werden, waren dat er 1.055.000. Vorig jaar werd afgesloten met 1.060.000 gasten.

Niet nodig
De dierentuin had in het eerste jaar allerlei maatregelen genomen om de verwachte drukte in goede banen te leiden. Zo kwam er een speciaal reserveringssysteem en werd er extra parkeergelegenheid geregeld. Het bleek achteraf allemaal niet nodig. In plaats van tienduizend mensen per dag moest Ouwehands genoeg nemen met vijf- à zesduizend man.

Waarom bleven de bezoekers weg? "Dat is natuurlijk altijd de vraag", reageert directeur De Lange. "Veel mensen zullen wel gedacht hebben: het eerste jaar is het zo druk, ik laat het aan me voorbijgaan. Waarschijnlijk spreiden de aantallen zich over de jaren en dat is wat ons betreft prima."

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen