Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dierenverzorger Burgers' Zoo vertelt: hoe laat je een olifant inslapen?

04-06-2019, 13.19 uur

Wat komt er kijken bij de beslissing om een dier in een dierentuin in te laten slapen? Burgers' Zoo in Arnhem liet onlangs één van de twee olifanten in het park euthanaseren. In een YouTube-video vertelt dierenverzorger Wilco Limpers hoe dat in zijn werk ging.

De olifant Rekka bleek eerder dit jaar last te hebben van een elf kilo wegende blaassteen. "Ze viel in twee weken echt gigantisch veel af", weet Limpers. "Het is altijd lastig om als mens te besluiten dat je een dier laat inslapen." De verzorger noemt het "moeilijk in te schatten" of een dier nog gelukkig is. "Maar wij hadden echt het idee dat het helaas klaar was voor Rekka."

Volgens Limpers is het dier "op een heel mooie manier" aan haar einde gekomen. Voordat ze werd ingeslapen, kreeg ze eerst medicatie toegediend om tot rust te komen. Later kreeg de enige overgebleven olifant Pinky nog de kans om afscheid te nemen van haar overleden soortgenoot. "Dat hebben we binnen geprobeerd en later ook nog buiten. Ze had zeker wat door."

Papierwerk
Burgers' Zoo is op dit moment bezig om een nieuwe olifant naar het park te halen. Dat moet binnen enkele maanden geregeld zijn. "Het meeste werk is het papierwerk."



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be