Walygator

Ophef over gestolen muziek in Frans pretpark

30-05-2019, 18:56 uur | ReactiesFoto: @ThemeParkWW

Een attractiepark in Frankrijk heeft heel wat commotie veroorzaakt onder pretparkfans. Walygator Parc, gelegen in Noord-Frankrijk, blijkt muziek uit een Engels pretpark te gebruiken. Bij een spookhuis in Walygator Parc is de soundtrack van de achtbaan The Smiler uit Alton Towers te horen.

Dat stuit veel fans tegen de borst, blijkt uit boze reacties op social media. De muziek werd ontdekt door Shawn Sanbrooke van YouTube-kanaal Theme Park Worldwide. "Dit zag ik niet aankomen vandaag", meldt hij op Twitter. "Het is altijd sneu wanneer parken zulke prachtige muziek stelen. Hopelijk wordt het zo snel mogelijk weggehaald!"


ZIE OOK: Engels pretpark gebruikt muziek uit Toverland: 'Niet de bedoeling'

Ook IMAscore, verantwoordelijk voor de soundtrack, baalt van de situatie. "Wij distantiƫren onszelf van het gebruik van de muziek van The Smiler door Walygator Parc", laat het Duitse bedrijf weten in een verklaring. "Soundtracks die wij maken zijn alleen bedoeld voor de klant zelf. Deze muziek is eigendom van Alton Towers!"

Juridische stappen
Het is niet bekend of IMAscore en Alton Towers juridische stappen gaan ondernemen tegen Walygator Parc. Het Franse park, dat eerder Walibi Lorraine heette, heeft nog niet gereageerd.

Muziek van IMAscore wordt vaker ongevraagd gebruikt door derden. Zo kwam begin deze maand nog aan het licht dat een Engels pretpark muziek uit Toverland draaide. Na klachten werd de IMAscore-soundtrack weggehaald. Het bewuste park bood onmiddellijk excuses aan.ZIE OOK: Weer nieuwe eigenaar voor Frans pretpark Walygator Parc, Plopsa had interesse

Reacties