Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Eerste beelden: achterwaarts ritje in Walibi-achtbaan Lost Gravity

27-05-2019, 17.39 uur

Walibi Holland is druk bezig met het ombouwen van de achtbaan Lost Gravity. Door de treinen aan te passen, zouden waaghalzen straks een ritje achteruit kunnen maken. Op één van de karretjes zijn vier van de acht zitplaatsen omgedraaid, blijkt uit videobeelden.

Het pretpark was vandaag gesloten voor publiek, maar op Instagram verschenen filmpjes van de testritten. "Mack Rides, de fabrikant van de rollercoaster, benaderde ons met het voorstel om dit uit te proberen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Daar zijn we mee akkoord gegaan."

Voorlopig kunnen bezoekers Lost Gravity echter alleen vooruit beleven. "We zitten echt nog in de testfase, ook wat betreft de veiligheidskeuring. Of dit definitief wordt doorgevoerd is nog niet bekend, laat staan wanneer."

Bizar
De voorlichter heeft zelf al wel een proefritje gemaakt. "Het zorgt voor een totaal andere ritervaring dan je gewend bent", zegt hij. "Natuurlijk is het baanverloop bekend, maar toch weet je niet wat er gaat komen als je achteruit gaat. Je bent ook gewichtsloos op totaal andere momenten dan voorheen. Het is ontzettend gaaf en bizar."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be