Walibi Holland

Eerste beelden: achterwaarts ritje in Walibi-achtbaan Lost Gravity

27-05-2019, 17.39 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Walibi Holland is druk bezig met het ombouwen van de achtbaan Lost Gravity. Door de treinen aan te passen, zouden waaghalzen straks een ritje achteruit kunnen maken. Op één van de karretjes zijn vier van de acht zitplaatsen omgedraaid, blijkt uit videobeelden.

Het pretpark was vandaag gesloten voor publiek, maar op Instagram verschenen filmpjes van de testritten. "Mack Rides, de fabrikant van de rollercoaster, benaderde ons met het voorstel om dit uit te proberen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Daar zijn we mee akkoord gegaan."


ZIE OOK: Gaat Walibi-achtbaan Lost Gravity binnenkort achteruit?

Voorlopig kunnen bezoekers Lost Gravity echter alleen vooruit beleven. "We zitten echt nog in de testfase, ook wat betreft de veiligheidskeuring. Of dit definitief wordt doorgevoerd is nog niet bekend, laat staan wanneer."

Bizar
De voorlichter heeft zelf al wel een proefritje gemaakt. "Het zorgt voor een totaal andere ritervaring dan je gewend bent", zegt hij. "Natuurlijk is het baanverloop bekend, maar toch weet je niet wat er gaat komen als je achteruit gaat. Je bent ook gewichtsloos op totaal andere momenten dan voorheen. Het is ontzettend gaaf en bizar."

ZIE OOK: Wereldprimeur voor Bobbejaanland: bezoekers bepalen zelf of nieuwe achtbaan voor- of achteruit gaat

Reacties