Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling Golfpark gaat verdwijnen

28-05-2019, 11.28 uur | Reacties

Het bekende Efteling Golfpark gaat definitief dicht. Sinds 1994 ligt naast het attractiepark een enorme golfbaan van 95 hectare. Die heeft niet het eeuwige leven. "We hebben besloten om op de langere termijn te stoppen met onze golfactiviteiten", bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

De overeenkomst met Golfclub Efteling, die over vijftien jaar afloopt, wordt niet verlengd. Dat betekent dat het Efteling Golfpark uiterlijk in 2034 gaat sluiten. "Het exploiteren van een golfpark past niet meer bij de nieuwe meerjarenvisie van de Efteling, waarin de focus ligt op de activiteiten ín het attractiepark", legt de voorlichtster uit.

Daarnaast merkt de Efteling naar eigen zeggen dat er landelijk gezien tegenwoordig maar weinig groei in de golfsport zit. Bovendien is het Efteling Golfpark al een tijdje niet meer rendabel. "De komende tijd gaan we met de club kijken hoe de samenwerking er de komende jaren nog uit kan komen te zien."

Nieuwe attracties
Dankzij de beslissing is er straks een enorme lap grond beschikbaar voor toekomstige ontwikkelingen. Wat er met het golfterrein gaat gebeuren, weet de Efteling nog niet. Nieuwe attracties en verblijfsaccommodaties behoren tot de mogelijkheden, maar er zijn nog geen concrete plannen.

"2034 is nog heel ver weg", reageert de woordvoerster. Het gebied is dan ook geen onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan, dat momenteel bekeken wordt door de Raad van State. Vooralsnog luidt de officiële bestemming van het terrein 'sportactiviteiten'.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be