Efteling

Efteling Golfpark gaat verdwijnen

28-05-2019, 11.28 uur | Reacties

Het bekende Efteling Golfpark gaat definitief dicht. Sinds 1994 ligt naast het attractiepark een enorme golfbaan van 95 hectare. Die heeft niet het eeuwige leven. "We hebben besloten om op de langere termijn te stoppen met onze golfactiviteiten", bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

De overeenkomst met Golfclub Efteling, die over vijftien jaar afloopt, wordt niet verlengd. Dat betekent dat het Efteling Golfpark uiterlijk in 2034 gaat sluiten. "Het exploiteren van een golfpark past niet meer bij de nieuwe meerjarenvisie van de Efteling, waarin de focus ligt op de activiteiten ín het attractiepark", legt de voorlichtster uit.


ZIE OOK: Domper voor de Efteling: rechter houdt bouw van nieuwe attracties tegen

Daarnaast merkt de Efteling naar eigen zeggen dat er landelijk gezien tegenwoordig maar weinig groei in de golfsport zit. Bovendien is het Efteling Golfpark al een tijdje niet meer rendabel. "De komende tijd gaan we met de club kijken hoe de samenwerking er de komende jaren nog uit kan komen te zien."

Nieuwe attracties
Dankzij de beslissing is er straks een enorme lap grond beschikbaar voor toekomstige ontwikkelingen. Wat er met het golfterrein gaat gebeuren, weet de Efteling nog niet. Nieuwe attracties en verblijfsaccommodaties behoren tot de mogelijkheden, maar er zijn nog geen concrete plannen.

"2034 is nog heel ver weg", reageert de woordvoerster. Het gebied is dan ook geen onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan, dat momenteel bekeken wordt door de Raad van State. Vooralsnog luidt de officiële bestemming van het terrein 'sportactiviteiten'.

ZIE OOK: Nieuwe mascotte vervangt Pardoes bij Efteling Golfpark

Reacties