Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Gaat Walibi-achtbaan Lost Gravity binnenkort achteruit?

25-05-2019, 21.24 uur

Walibi Holland heeft plannen om de achtbaan Lost Gravity een stuk spectaculairder te maken. Het pretpark onderzoekt de mogelijkheid om de karretjes van de rollercoaster aan te passen, zodat passagiers straks achteruit rijden. Dat bevestigt marketingdirecteur Marc Guffens aan Looopings.

De treinen van Lost Gravity bestaan uit twee rijen van vier zitplaatsen. Enkele stoelen zouden in de toekomst omgedraaid kunnen worden, waardoor passagiers een rit achterstevoren beleven.

Bezoekers kunnen dan in de wachtrij zelf kiezen of ze vooruit of achteruit willen gaan. "We zijn deze optie samen met fabrikant Mack Rides aan het onderzoeken", aldus Guffens. Op dit moment is één van de vier treinen niet in gebruik. "Er is echter nog niets concreet."

Over de kop
Lost Gravity haalt een topsnelheid van 87 kilometer per uur. Tijdens een ritje gaan inzittenden twee keer over de kop. De 32 meter hoge achtbaan opende in 2016.

Op dit moment is ook een ander attractiepark in de Benelux bezig met een rollercoaster die zowel vooruit als achteruit kan gaan. De nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland legt het parcours soms voorwaarts en soms achterwaarts af.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be