Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Holland

Gaat Walibi-achtbaan Lost Gravity binnenkort achteruit?

25-05-2019, 21:24 uur | Reacties

Walibi Holland heeft plannen om de achtbaan Lost Gravity een stuk spectaculairder te maken. Het pretpark onderzoekt de mogelijkheid om de karretjes van de rollercoaster aan te passen, zodat passagiers straks achteruit rijden. Dat bevestigt marketingdirecteur Marc Guffens aan Looopings.

De treinen van Lost Gravity bestaan uit twee rijen van vier zitplaatsen. Enkele stoelen zouden in de toekomst omgedraaid kunnen worden, waardoor passagiers een rit achterstevoren beleven.


ZIE OOK: Wereldprimeur voor Bobbejaanland: bezoekers bepalen zelf of nieuwe achtbaan voor- of achteruit gaat

Bezoekers kunnen dan in de wachtrij zelf kiezen of ze vooruit of achteruit willen gaan. "We zijn deze optie samen met fabrikant Mack Rides aan het onderzoeken", aldus Guffens. Op dit moment is één van de vier treinen niet in gebruik. "Er is echter nog niets concreet."

Over de kop
Lost Gravity haalt een topsnelheid van 87 kilometer per uur. Tijdens een ritje gaan inzittenden twee keer over de kop. De 32 meter hoge achtbaan opende in 2016.

Op dit moment is ook een ander attractiepark in de Benelux bezig met een rollercoaster die zowel vooruit als achteruit kan gaan. De nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland legt het parcours soms voorwaarts en soms achterwaarts af.

ZIE OOK: Achtbaan Walibi Holland in de problemen door confetti

Reacties