Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Carnaval Festival duurt stuk langer na opknapbeurt

29-05-2019, 12.55 uur

Een ritje in de Efteling-attractie Carnaval Festival duurt tegenwoordig een stuk langer dan voorheen. In het verleden nam één rondje in de vrolijke darkride iets meer dan zes minuten in beslag. Sinds een grote opknapbeurt kost het acht minuten om van begin tot eind te komen.

De baan gaat namelijk langzamer dan vroeger, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het besturingssysteem en de gondels zijn door de leverancier naar de originele staat teruggebracht", legt hij uit. Daardoor krijgen bezoekers meer tijd voor het in- en uitstappen.

"Het zorgt voor meer rust én de karretjes kunnen beter gevuld worden." Het transportsysteem van Carnaval Festival werd in 1984 geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Voor de invulling van de scènes was filmproducent Joop Geesink verantwoordelijk. Hij overleed in het openingsjaar.

Verlichting
Carnaval Festival was onlangs bijna drie maanden gesloten voor een grote renovatie. De Efteling investeerde 3 miljoen euro in de verlichting, de techniek en het aanpassen van enkele scènes. Ook werd er een effect toegevoegd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be