Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Carnaval Festival duurt stuk langer na opknapbeurt

29-05-2019, 12.55 uur | Reacties

Een ritje in de Efteling-attractie Carnaval Festival duurt tegenwoordig een stuk langer dan voorheen. In het verleden nam één rondje in de vrolijke darkride iets meer dan zes minuten in beslag. Sinds een grote opknapbeurt kost het acht minuten om van begin tot eind te komen.

De baan gaat namelijk langzamer dan vroeger, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het besturingssysteem en de gondels zijn door de leverancier naar de originele staat teruggebracht", legt hij uit. Daardoor krijgen bezoekers meer tijd voor het in- en uitstappen.

"Het zorgt voor meer rust én de karretjes kunnen beter gevuld worden." Het transportsysteem van Carnaval Festival werd in 1984 geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Voor de invulling van de scènes was filmproducent Joop Geesink verantwoordelijk. Hij overleed in het openingsjaar.

Verlichting
Carnaval Festival was onlangs bijna drie maanden gesloten voor een grote renovatie. De Efteling investeerde 3 miljoen euro in de verlichting, de techniek en het aanpassen van enkele scènes. Ook werd er een effect toegevoegd.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be