Efteling

Efteling-attractie Carnaval Festival duurt stuk langer na opknapbeurt

29-05-2019, 12.55 uur | Reacties

Een ritje in de Efteling-attractie Carnaval Festival duurt tegenwoordig een stuk langer dan voorheen. In het verleden nam één rondje in de vrolijke darkride iets meer dan zes minuten in beslag. Sinds een grote opknapbeurt kost het acht minuten om van begin tot eind te komen.

De baan gaat namelijk langzamer dan vroeger, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het besturingssysteem en de gondels zijn door de leverancier naar de originele staat teruggebracht", legt hij uit. Daardoor krijgen bezoekers meer tijd voor het in- en uitstappen.


ZIE OOK: Video: dit zijn de aanpassingen in Efteling-attractie Carnaval Festival

"Het zorgt voor meer rust én de karretjes kunnen beter gevuld worden." Het transportsysteem van Carnaval Festival werd in 1984 geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Voor de invulling van de scènes was filmproducent Joop Geesink verantwoordelijk. Hij overleed in het openingsjaar.

Verlichting
Carnaval Festival was onlangs bijna drie maanden gesloten voor een grote renovatie. De Efteling investeerde 3 miljoen euro in de verlichting, de techniek en het aanpassen van enkele scènes. Ook werd er een effect toegevoegd.

ZIE OOK: Efteling verrast bezoekers met nieuw effect in Carnaval Festival

Reacties