Efteling

Efteling presenteert nieuwe tentoonstelling in Efteling Museum

07-07-2019, 12.22 uur | Reacties

In het Efteling Museum is vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling te zien. Bezoekers kunnen daar meer te weten komen over de dertig sprookjes in het Sprookjesbos. Er wordt gebruikgemaakt van nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

Blikvanger van de tijdelijke expositie is een muur met dertig glazen kistjes. Daarin zitten voorwerpen die een bepaald sprookje symboliseren. Als één van de kistjes oplicht, moeten bezoekers de juiste knop indrukken op een kaart van het Sprookjesbos.


ZIE OOK: Videoserie: achter de schermen bij nieuw Efteling-sprookje

Bij een goed antwoord opent een digitaal sprookjesboek met foto's, ontwerpen en geluidsfragmenten. Gastheer is de Sprookjessprokkelaar, die verschijnt middels een videoprojectie. In de ruimte staat ook een gedetailleerde maquette van De Zes Zwanen, het dertigste sprookje in het bos. Komend najaar vindt de opening plaats.

Zegels
Wie moeite heeft om de goede antwoorden te vinden, kan 'spieken' tijdens een wandeling door het Sprookjesbos. Bij bijna alle sprookjes staan grote sprookjesboeken met een samenvatting van het verhaal. Daaraan zijn onlangs zegels toegevoegd met icoontjes van de voorwerpen uit de tentoonstelling.

Het Efteling Museum ligt op het Anton Pieckplein. Er zijn schetsen van Efteling-ontwerpers en oude attributen uit het park te vinden. Hoelang de nieuwe wisseltentoonstelling te zien blijft, is nog niet bekend.

ZIE OOK: Herinnering aan Oude Tufferbaan bij Efteling Museum

Reacties