Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert nieuwe tentoonstelling in Efteling Museum

07-07-2019, 12.22 uur

In het Efteling Museum is vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling te zien. Bezoekers kunnen daar meer te weten komen over de dertig sprookjes in het Sprookjesbos. Er wordt gebruikgemaakt van nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

Blikvanger van de tijdelijke expositie is een muur met dertig glazen kistjes. Daarin zitten voorwerpen die een bepaald sprookje symboliseren. Als één van de kistjes oplicht, moeten bezoekers de juiste knop indrukken op een kaart van het Sprookjesbos.

Bij een goed antwoord opent een digitaal sprookjesboek met foto's, ontwerpen en geluidsfragmenten. Gastheer is de Sprookjessprokkelaar, die verschijnt middels een videoprojectie. In de ruimte staat ook een gedetailleerde maquette van De Zes Zwanen, het dertigste sprookje in het bos. Komend najaar vindt de opening plaats.

Zegels
Wie moeite heeft om de goede antwoorden te vinden, kan 'spieken' tijdens een wandeling door het Sprookjesbos. Bij bijna alle sprookjes staan grote sprookjesboeken met een samenvatting van het verhaal. Daaraan zijn onlangs zegels toegevoegd met icoontjes van de voorwerpen uit de tentoonstelling.

Het Efteling Museum ligt op het Anton Pieckplein. Er zijn schetsen van Efteling-ontwerpers en oude attributen uit het park te vinden. Hoelang de nieuwe wisseltentoonstelling te zien blijft, is nog niet bekend.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be