Walibi Belgium

Nieuwe achtbaan Walibi Belgium geopend

26-05-2019, 14:28 uur | Reacties

Walibi Belgium heeft dit weekend een nieuwe achtbaan geopend. De jongste bezoekers van het pretpark kunnen sinds zaterdag een ritje maken in de 9,5 meter hoge kinderachtbaan Fun Pilot, gelegen in het vernieuwde themagebied Fun World.

Fun Pilot werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. De attractie kreeg een luchtvaartthema, met karretjes in de vorm van een vliegtuig. Eén trein heeft zestien zitplaatsen. Passagiers maken per ritje steeds twee rondjes over de 190 meter lange baan. De topsnelheid bedraagt zo'n 40 kilometer per uur.


ZIE OOK: Verrassing: nieuwe interactieve darkride Walibi Belgium nu al open

Sinds de sluiting van Coccinelle in 2017 had Walibi Belgium geen achtbaan meer voor de allerkleinsten. De attractie maakte destijds plaats voor de familieachtbaan Tiki-Waka, die vorig jaar openging. Het is de bedoeling om Coccinelle later elders in het park opnieuw op te bouwen, namelijk naast de houten achtbaan Loup-Garou.

Looproute
Parkdeel Fun World, dat eerder Walibi Playland heette, lag in het verleden nogal afgelegen. Dankzij een nieuwe looproute kunnen bezoekers niet meer om het kindergebied heen. Er kwam ook een nieuw horecapunt met de naam Fun O'Clock.

Verder vond zaterdagmiddag de openingsceremonie plaats voor het vernieuwde themagebied Karma World, dat al sinds begin april toegankelijk is voor publiek. In Karma World liggen de interactieve trackless darkride Popcorn Revenge en de opgeknapte boomerang coaster Cobra.

Restaurant
Beide attracties staan in het teken van de Indiase filmwereld Bollywood. Wie honger heeft, kan terecht in het nieuwe oosterse restaurant Delhi'cious. Alle vernieuwingen hebben bij elkaar 17 miljoen euro gekost.ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Belgium staat overeind

Reacties