Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Brand in Toverland: themagebied ontruimd

24-05-2019, 12.07 uur

In attractiepark Toverland is vandaag brand uitgebroken. Dat gebeurde rond 11.30 uur bij het overdekte themagebied Land van Toos. Het vuur ontstond bij de polyester torens aan de voorgevel. Uit voorzorg werd de volledige hal ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse.

Volgens een woordvoerster van Toverland is de brand inmiddels onder controle. Brandweerlieden zijn nog aanwezig voor nacontroles. "Het themadeel kan weer geopend worden voor publiek." In het pretpark is de brandlucht goed te ruiken. De schade lijkt mee te vallen. Over de oorzaak kan de voorlichtster nog niets zeggen.

De torens vormden tot vorig jaar de hoofdentree van Toverland, vóór de opening van het nieuwe entreegebied Port Laguna. Tegenwoordig wordt de ingang alleen nog gebruikt tijdens evenementen en in het winterseizoen.

Afschieten
Onlangs ontstond landelijke ophef toen bleek dat Toverland van plan was om duiven rond de torens af te schieten. De vogels zouden daar voor veel overlast zorgen. Het attractiepark kwam er later weer op terug.

In maart moest Toverland ook al ontruimd worden vanwege een brandalarm. Toen bleek er uiteindelijk geen sprake te zijn van brand.







Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be