Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Brand in Toverland: themagebied ontruimd

24-05-2019, 12:07 uur | Reacties

In attractiepark Toverland is vandaag brand uitgebroken. Dat gebeurde rond 11.30 uur bij het overdekte themagebied Land van Toos. Het vuur ontstond bij de polyester torens aan de voorgevel. Uit voorzorg werd de volledige hal ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse.

Volgens een woordvoerster van Toverland is de brand inmiddels onder controle. Brandweerlieden zijn nog aanwezig voor nacontroles. "Het themadeel kan weer geopend worden voor publiek." In het pretpark is de brandlucht goed te ruiken. De schade lijkt mee te vallen. Over de oorzaak kan de voorlichtster nog niets zeggen.

ZIE OOK: Toverland schrikt van commotie: voorlopig geen duiven afgeschoten

De torens vormden tot vorig jaar de hoofdentree van Toverland, vóór de opening van het nieuwe entreegebied Port Laguna. Tegenwoordig wordt de ingang alleen nog gebruikt tijdens evenementen en in het winterseizoen.

Afschieten
Onlangs ontstond landelijke ophef toen bleek dat Toverland van plan was om duiven rond de torens af te schieten. De vogels zouden daar voor veel overlast zorgen. Het attractiepark kwam er later weer op terug.

In maart moest Toverland ook al ontruimd worden vanwege een brandalarm. Toen bleek er uiteindelijk geen sprake te zijn van brand.ZIE OOK: Brandalarm in Toverland: alle bezoekers geëvacueerd

Reacties
Bijdrage