Efteling

Hoogste punt van nieuw Efteling-sprookje De Zes Zwanen bereikt

23-05-2019, 20:45 uur | ReactiesFoto: @LvTurnhout, @84eric

In de Efteling is het hoogste punt van het nieuwe sprookje De Zes Zwanen officieel bereikt. Achter de grot van Sneeuwwitje verrees de afgelopen maanden een vijftien meter hoog kasteel waar bezoekers vanaf komend najaar een kijkje kunnen nemen én een boottocht kunnen maken. In april werd het bovenste gedeelte van de toren geplaatst. Vandaag volgde een bijbehorende windvaan.

De Zes Zwanen ligt in het hart van het Sprookjesbos, aan de rand van het Herautenplein. Daar wordt ook een vijver aangelegd. Het nieuwe sprookjeskasteel heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter. Voor de constructie van het gebouw werd 29.000 kilo staal gebruikt.


ZIE OOK: Foto's: eerste contouren op bouwplaats nieuw Efteling-sprookje

Het sprookje van de gebroeders Grimm gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt de opdracht om die betovering te verbreken door zes hemden van bosastertjes voor hen te breien en zes jaar niet te spreken of te lachen.

Bootjes
In het slot zit Elisa straks in alle stilte te breien tussen honderden bosasters. Het tafereel is niet alleen wandelend te bekijken. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om een rustig vaartochtje te maken in één van de zes bootjes, gedecoreerd als de zwanen uit het verhaal.

Het gebeurde niet eerder dat de Efteling een sprookje in het Sprookjesbos combineert met een mini-attractie. Sander de Bruijn, bekend van attracties als Baron 1898 en Symbolica, is verantwoordelijk voor het ontwerp. De openingsdatum is nog niet bekend.ZIE OOK: Efteling-ontwerper onthult plannen voor nieuw sprookje De Zes Zwanen

Reacties