Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hoogste punt van nieuw Efteling-sprookje De Zes Zwanen bereikt

23-05-2019, 20.45 uurBeeld: @LvTurnhout, @84eric

In de Efteling is het hoogste punt van het nieuwe sprookje De Zes Zwanen officieel bereikt. Achter de grot van Sneeuwwitje verrees de afgelopen maanden een vijftien meter hoog kasteel waar bezoekers vanaf komend najaar een kijkje kunnen nemen én een boottocht kunnen maken. In april werd het bovenste gedeelte van de toren geplaatst. Vandaag volgde een bijbehorende windvaan.

De Zes Zwanen ligt in het hart van het Sprookjesbos, aan de rand van het Herautenplein. Daar wordt ook een vijver aangelegd. Het nieuwe sprookjeskasteel heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter. Voor de constructie van het gebouw werd 29.000 kilo staal gebruikt.

Het sprookje van de gebroeders Grimm gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt de opdracht om die betovering te verbreken door zes hemden van bosastertjes voor hen te breien en zes jaar niet te spreken of te lachen.

Bootjes
In het slot zit Elisa straks in alle stilte te breien tussen honderden bosasters. Het tafereel is niet alleen wandelend te bekijken. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om een rustig vaartochtje te maken in één van de zes bootjes, gedecoreerd als de zwanen uit het verhaal.

Het gebeurde niet eerder dat de Efteling een sprookje in het Sprookjesbos combineert met een mini-attractie. Sander de Bruijn, bekend van attracties als Baron 1898 en Symbolica, is verantwoordelijk voor het ontwerp. De openingsdatum is nog niet bekend.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be