Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft details over uitbreiding Walt Disney Studios

23-05-2019, 20:20 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft meer details bekendgemaakt over de toekomstplannen voor het Walt Disney Studios Park. Het park wordt de komende jaren uitgebreid met themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. Sinds de aankondiging in februari 2018 bleef het angstvallig stil aan de kant van Disney. Nu is er eindelijk iets meer informatie.

In het hart van het park wordt een meer van drie hectare aangelegd. "Stel je voor: een glinsterend meer met promenades en restaurants aan het water, prachtig aangelegde tuinen en indrukwekkende vergezichten", staat in de beschrijving. "Het meer wordt niet alleen een beeldbepalend icoon: het wordt een unieke entertainmentlocatie met een kijkgebied van 360 graden."


ZIE OOK: Disneyland Paris investeert 2 miljard euro in gigantische uitbreiding met Marvel, Frozen en Star Wars

Er komen watershows - zowel overdag als 's avonds - die gebruikmaken van "de modernste technieken". "Denk aan fonteinen, muziek, verlichting en speciale effecten", vertelt portfoliomanager David Wilson. Tegelijkertijd dient het meer als een toegangspoort naar de nieuwe Star Wars- en Frozen-gebieden.

Eén attractie
Het Frozen-gedeelte wordt vormgegeven als de beroemde haven uit het fictieve koninkrijk Arendelle, aan de voet van een veertig meter hoge berg. Pal daarnaast komt de wereld van Star Wars tot leven. Bij de opening bestaan beide gebieden uit één grote attractie, een restaurant, souvenirwinkels en meet-and-greets. Afgelopen najaar verschenen al bouwplannen. In 2025 moet het hele project af zijn.

Volgens Disney beginnen de belangrijkste werkzaamheden eind dit jaar. Op dit moment wordt er al wel gewerkt in het bestaande Backlot-themadeel, waar de gesloten attractie Armageddon omgebouwd wordt tot een interactieve darkride met Marvel-superheld Spider-Man. Begin september sluit ook lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster voor een transformatie. Daarnaast krijgt de bestaande Studio Tram Tour volgend jaar een nieuw thema.

ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe attracties Disneyland Paris opgedoken

Reacties