Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt Disney in: voor het eerst meer bezoekers dan Walt Disney Studios

22-05-2019, 22:43 uur | Reacties

De Efteling is één van de twee Franse Disney-parken voorbijgestreefd. Voor het eerst trok het Brabantse sprookjespark meer bezoekers dan het Walt Disney Studios Park in Parijs. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Themed Entertainment Association.

De jaarlijkse ranglijst van 's werelds best bezochte attracties kwam vandaag uit. In 2018 passeerden bijna 5,4 miljoen bezoekers de poorten van de Efteling, zo'n 4 procent meer dan een jaar eerder. Ook het bezoekersaantal van het Walt Disney Studios Park ging omhoog, van 5,2 miljoen naar bijna 5,3 miljoen. Die stijging was echter niet voldoende om de Efteling voor te blijven.

ZIE OOK: Bezoekersaantal Efteling weer gestegen ondanks hete zomer

Het andere Franse Disney-park doet het met 9,8 miljoen bezoekers nog wel een stuk beter dan de Efteling. In Europa moet het Kaatsheuvelse pretpark verder alleen Europa-Park (ruim 5,6 miljoen bezoekers in 2018) voor laten gaan.

Top tien
De Europese top tien wordt verder gevormd door Tivoli Gardens in Denemarken, PortAventura Park in Spanje, Liseberg in Zweden, Gardaland in Italië, Legoland Windsor in Groot-Brittannië en Puy du Fou in Frankrijk. Op de wereldranglijst van 2018 staat de Efteling op plek 22.

In 2015 maakte de Themed Entertainment Association ook al bekend dat de Efteling een jaar eerder meer bezoekers zou hebben getrokken dan het Walt Disney Studios Park. Die cijfers bleken achteraf niet te kloppen.

ZIE OOK: Europa-Park breekt bezoekersrecord in rampjaar 2018

Reacties
Bijdrage