Europa-Park

Nederlands bedrijf ontwerpt darkride voor Europa-Park

21-05-2019, 14.46 uur | Reacties

Een Nederlands bedrijf is verantwoordelijk voor een nieuwe attractie in Europa-Park. Het grootste pretpark van Duitsland opent komend najaar de darkride Snorri Touren, gelegen in het Scandinavische themagebied. Daarvoor wordt het Zuid-Hollandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld.

Snorri Touren komt te liggen in de kelder van het vernieuwde themadeel. Vorige maand kwamen al enkele ontwerpen naar buiten. Het verhaal is gebaseerd op de mythische wereld van zwemparadijs Rulantica, dat eind november opengaat. "We verzorgen zowel het gedetailleerde ontwerp als de productie van de werkelijke sets", vertelt projectleider Robin van der Want van Jora Vision. " We kregen de volledige vrijheid om in de wereld van Rulantica te duiken."


ZIE OOK: Europa-Park kondigt nieuwe attractie aan: Snorri Touren

Naast Jora Vision zijn Europa-Park-huisleveranciers Mack Solutions, Mack Animation en Mack Rides bij de familieattractie betrokken. Mack Rides levert bijvoorbeeld het transportsysteem. De voertuigen zijn vormgegeven als rubberbootjes.

Reisbureau
De darkride staat in het teken van de inktvis Snorri, die volgens het bijbehorende verhaal gevonden is door de vissers van Rulantica. "Snorri besluit vanuit de kelder zijn eigen reisbureau op te zetten", aldus creatief directeur Simeon van Tellingen. "We combineren klassieke darkride-technieken, zoals animatronics en uitgebreide showsets, met state-of-the-art technologie."

Afgelopen weekend ontstond commotie toen Europa-Park aankondigde dat Snorri bij genoeg reacties naakt op Twitter zou verschijnen. "In de attractie zal de inktvis ook naakt zijn", onthult Van Tellingen. "Zélfs een keer zonder helm."

ZIE OOK: Europa-Park: 'Onze mascotte gaat naakt bij tweehonderd retweets'

Reacties