Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nederlands bedrijf ontwerpt darkride voor Europa-Park

21-05-2019, 14.46 uur

Een Nederlands bedrijf is verantwoordelijk voor een nieuwe attractie in Europa-Park. Het grootste pretpark van Duitsland opent komend najaar de darkride Snorri Touren, gelegen in het Scandinavische themagebied. Daarvoor wordt het Zuid-Hollandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld.

Snorri Touren komt te liggen in de kelder van het vernieuwde themadeel. Vorige maand kwamen al enkele ontwerpen naar buiten. Het verhaal is gebaseerd op de mythische wereld van zwemparadijs Rulantica, dat eind november opengaat. "We verzorgen zowel het gedetailleerde ontwerp als de productie van de werkelijke sets", vertelt projectleider Robin van der Want van Jora Vision. " We kregen de volledige vrijheid om in de wereld van Rulantica te duiken."

Naast Jora Vision zijn Europa-Park-huisleveranciers Mack Solutions, Mack Animation en Mack Rides bij de familieattractie betrokken. Mack Rides levert bijvoorbeeld het transportsysteem. De voertuigen zijn vormgegeven als rubberbootjes.

Reisbureau
De darkride staat in het teken van de inktvis Snorri, die volgens het bijbehorende verhaal gevonden is door de vissers van Rulantica. "Snorri besluit vanuit de kelder zijn eigen reisbureau op te zetten", aldus creatief directeur Simeon van Tellingen. "We combineren klassieke darkride-technieken, zoals animatronics en uitgebreide showsets, met state-of-the-art technologie."

Afgelopen weekend ontstond commotie toen Europa-Park aankondigde dat Snorri bij genoeg reacties naakt op Twitter zou verschijnen. "In de attractie zal de inktvis ook naakt zijn", onthult Van Tellingen. "Zélfs een keer zonder helm."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be