Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Miljoenen euro's subsidie voor Nederlandse dierentuinen

21-05-2019, 11.43 uur

Twee Nederlandse dierentuinen krijgen miljoenen euro's subsidie. Artis in Amsterdam en Blijdorp in Rotterdam ontvangen allebei 4 miljoen euro. Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) besloten. Het geld wordt gebruikt voor het opknappen van monumenten.

Op het terrein van Blijdorp staan 21 monumenten, in Artis staan er 27. "We willen natuurlijk dat mensen die naar de oudste dierentuin van Nederland komen, blijven genieten van de monumenten", vertelt Artis-directeur Rembrandt Sutorius aan Het Parool. Hij noemt het project "een grote uitdaging".

In het regeerakkoord van 2017 is afgesproken dat er extra geld moest komen voor Nederlandse monumenten. Sindsdien bepaalt de minister jaarlijks welke monumenten een financiële impuls krijgen.

Best bezocht
Met 1,43 miljoen bezoekers was Blijdorp vorig jaar de best bezochte dierentuin van Nederland, op de voet gevolgd door Artis met ruim 1,4 miljoen bezoekers.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be