Walibi Holland

Overzicht: dit zijn alle elementen in de nieuwe achtbaan van Walibi Holland

17-05-2019, 18.12 uur | ReactiesFoto: zerogreviews

Walibi Holland heeft een heleboel bijzondere elementen verwerkt in de nieuwe achtbaan Untamed, maar hoe heten ze precies? De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction staat erom bekend achtbaanonderdelen de gekste namen te geven. Nu de volledige baan compleet is, geeft het pretpark een overzicht van alle termen.

Een ritje in Untamed begint met een 'outside banked corner': een naar buiten gebogen bocht van 45 graden. Daarna volgt een 36,5 meter hoge lift van 40 graden, waarna bezoekers een 35,4 meter diepe vrije val van 80 graden maken. Na een minuscuul heuveltje - een 'micro bunny' - is het tijd voor het bizarste element: de '270 degrees double inverting corner stall'. Dat is een dubbele inversie met twee draaien van 270 graden.


ZIE OOK: Feest in Walibi Holland: baan van Untamed is compleet

Een rit gaat verder met een 'double up', een 'twisted airtime hill', een 'straight airtime hill' en een 'outside banked curved airtime hill'. De derde inversie is een 'step-up underflip' die gevolgd wordt door een 'outside stall' van 97 graden.

Finale
Na een 'double up, double down' krijgen passagiers de vierde inversie te verwerken: de '140 degrees stall'. Die gaat over in een 'overbank' van meer dan 100 graden en twee 'straight airtime hills'. Via 'outside banked airtime' komen inzittenden terecht in de laatste inversie: de 'uphill barrel roll'. De finale wordt 'drop 'n' pop' genoemd.

In een nieuwe aflevering van een making-of-serie zijn de laatste ontbrekende elementen bekendgemaakt. Daarin vertelt Walibi-directrice Mascha van Till dat het eerste testritje naar verwachting op 1 juni plaatsvindt. Een maand later is de officiële opening.ZIE OOK: Video: zo verloopt een ritje in de nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

Reacties