Nieuws

Tijdelijk dinopretpark in Enschede moet 'Jurassic Park-gevoel' oproepen

08-07-2019, 16:39 uur | Reacties

In Enschede opent komend weekend een nieuw dinopretpark: Dinopark Twente Airport. Een oude militaire vliegbasis op Vliegveld Twenthe wordt tijdens de zomervakantie overgenomen door brullende dinosaurussen. De tijdelijke attractie is dagelijks geopend van zaterdag 13 juli tot en met zondag 25 augustus.

Het project is een initiatief van Tim Lammers, in het dagelijks leven marketingmanager bij de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. Hij woont in Enschede. "Ik merkte dat er voor kinderen in de omgeving weinig te doen is", vertelt hij aan Looopings. "Toen dacht ik: dan begin ik zelf maar wat."


ZIE OOK: Grootste reizende dino-expositie van Europa komt naar Utrecht

Het terrein bij het vliegveld leent zich perfect voor een dinopark, legt Lammers uit. "Het is een heel ruig terrein met elf overwoekerde bunkers uit de Koude Oorlog. De enorme stalen deuren en de elektriciteitskasten geven echt een Jurassic Park-gevoel."

Interactief
De tientallen bewegende dino's waren vorig jaar nog te zien in een dino-expositie in Utrecht. "Hier gaan ze op in de natuurlijke omgeving." In samenwerking met producent Van Hoorne Entertainment werd er een speciaal achtergrondverhaal ontwikkeld. "We willen kinderen op een interactieve manier meenemen in een verhaal."

Wie interesse heeft, moet er snel bij zijn. Lammers: "Er komt geen vervolg, dus na eind augustus is het echt klaar." Dinopark Twente Airport is geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Een bezoek duurt naar verwachting twee tot tweeënhalf uur. Tickets kosten 14,50 euro aan de kassa en 12,50 euro via internet. Voor een parkeerplek betalen bezoekers 4 euro.

ZIE OOK: Vliegveld wordt dinopretpark

Reacties