Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Moeder beschuldigt medewerker Duinrell van ongewenste intimiteiten: 'Ik ga aangifte doen'

17-05-2019, 14.50 uur

Een moeder beschuldigt een medewerker van Duinrell van ongewenste intimiteiten bij haar dochtertje. Het 12-jarige meisje ging deze week op schoolreisje naar het Wassenaarse attractiepark. Daar zou een personeelslid meermaals zonder aanleiding aan haar billen hebben gezeten. Duinrell zelf relativeert de zaak.

Het voorval vond plaats bij de achtbaan Falcon, waar het meisje een actiefoto probeerde te kopen. Toen ze een medewerker om hulp vroeg, zou hij haar drie keer een tik op haar billen hebben gegeven. Vervolgens is het meisje met het verhaal naar een leerkracht gestapt, die contact zocht met het management van Duinrell. "We namen de situatie direct serieus en zijn in gesprek gegaan met de betrokken partijen", reageert een woordvoerster.

Moeder Patricia van der Zijden publiceerde een dag later een boos Facebook-bericht met ernstige beschuldigingen aan het adres van de medewerker. "Ik wil hiermee iedereen waarschuwen", schrijft ze. "Wij gaan in ieder geval aangifte doen want dit is toch echt grensoverschrijdend gedrag. Het kan niet ongestraft blijven. Als we dit niet doen, wie weet wat hij de volgende keer bij een willekeurig ander meisje doet."

Excuses
Duinrell is verbaasd over dat bericht. Volgens de woordvoerster was er juist heel goed contact met het meisje en de vrouw. "We hebben een andere lezing van de situatie", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Desondanks hebben we onze excuses aangeboden. De veiligheid van onze gasten, jong of oud, is topprioriteit bij ons."

Alles leek in orde. "We kregen te horen dat alle partijen tevreden waren over onze handelswijze. Ze namen ons en de medewerker naar eigen zeggen niets kwalijk." Pas een dag later kreeg het pretpark te horen dat het meisje vanwege het incident niet naar school zou zijn gegaan.

Geschrokken
De werknemer in kwestie wordt niet ontslagen. "We hebben hem gesproken en hij is er zeker van dat hij het meisje vanuit zijn behulpzaamheid alleen op haar rug heeft aangeraakt", zegt de voorlichtster. "Wij waren er zelf niet bij. Hij is zelf ook echt heel erg geschrokken van deze situatie en de reactie van het meisje en de moeder."

Moeder Van der Zijden blijft stellig in haar bewoordingen. "Ik ben zo witheet. Wie binnenkort op schoolreis gaan naar Duinrell: laat je kinderen onder begeleiding in attracties gaan, want er lopen viezeriken rond die ongevraagd aan je kind zitten." Ze vraagt om het bericht zo vaak mogelijk te delen.

Meer Duinrell
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be