Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Tientallen demonstranten voor ingang Dolfinarium Harderwijk

16-05-2019, 18.46 uur | Reacties

Bij het Dolfinarium in Harderwijk hebben zich enkele tientallen demonstranten verzameld. Ter gelegenheid van Empty the Tanks Day, een jaarlijkse actiedag tegen dolfinaria, werd er afgelopen weekend geprotesteerd bij de ingang van het Gelderse dierenpark.

Dierenactivisten van verschillende verenigingen willen dat het Dolfinarium zo snel mogelijk gesloten wordt. Ze zijn van mening dat dolfijnen, orka's en zeeleeuwen niet in bassins thuishoren. Ook vinden ze het schandalig dat de dieren kunstjes moeten doen in circusachtige voorstellingen.

"Iedere vorm van natuurlijk gedrag is onmogelijk en veel dieren worden letterlijk depressief en ziek", schrijft de activistische nieuwssite Animals Today. Het Dolfinarium zelf blijft herhalen dat de dieren in het park wel degelijk goed verzorgd worden en geen last hebben van stress.

België
De Empty the Tanks Day vond voor de zevende keer plaats. Ook op andere plekken in Europa werd er gedemonstreerd, waaronder bij Boudewijn Seapark in België.

Ondanks de aanhoudende protestacties heeft het Dolfinarium in Harderwijk vorig jaar voor het eerst in lange tijd geen verlies gedraaid. "Ik verwacht een glorieuze toekomst voor het park", vertelde directeur Bert van de Hoef.Meer Dolfinarium
Reacties