Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Tientallen demonstranten voor ingang Dolfinarium Harderwijk

16-05-2019, 18.46 uur

Bij het Dolfinarium in Harderwijk hebben zich enkele tientallen demonstranten verzameld. Ter gelegenheid van Empty the Tanks Day, een jaarlijkse actiedag tegen dolfinaria, werd er afgelopen weekend geprotesteerd bij de ingang van het Gelderse dierenpark.

Dierenactivisten van verschillende verenigingen willen dat het Dolfinarium zo snel mogelijk gesloten wordt. Ze zijn van mening dat dolfijnen, orka's en zeeleeuwen niet in bassins thuishoren. Ook vinden ze het schandalig dat de dieren kunstjes moeten doen in circusachtige voorstellingen.

"Iedere vorm van natuurlijk gedrag is onmogelijk en veel dieren worden letterlijk depressief en ziek", schrijft de activistische nieuwssite Animals Today. Het Dolfinarium zelf blijft herhalen dat de dieren in het park wel degelijk goed verzorgd worden en geen last hebben van stress.

België
De Empty the Tanks Day vond voor de zevende keer plaats. Ook op andere plekken in Europa werd er gedemonstreerd, waaronder bij Boudewijn Seapark in België.

Ondanks de aanhoudende protestacties heeft het Dolfinarium in Harderwijk vorig jaar voor het eerst in lange tijd geen verlies gedraaid. "Ik verwacht een glorieuze toekomst voor het park", vertelde directeur Bert van de Hoef.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be