Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Bobbejaanland

Bobbejaanland: oplossing voor bezoekers die niet achteruit in nieuwe achtbaan durven

17-05-2019, 13:16 uur | Reacties

Een ritje in de nieuwe Bobbejaanland-achtbaan Fury kan zowel vooruit als achteruit gaan. Passagiers mogen zelf stemmen of ze voor- of achterwaarts gelanceerd willen worden. De meeste stemmen gelden en bij een gelijkspel bepaalt de computer wat er gebeurt. Natuurlijk zijn er bezoekers die er moeite mee hebben om een achtbaanrit achteruit af te leggen. Voor die personen heeft het Vlaamse pretpark een oplossing bedacht.

"Hoewel we enorm trots zijn op deze wereldprimeur, zijn we ons er ook helemaal van bewust dat niet iedere bezoeker op dit extra stukje spanning zit te wachten", laat commercieel directrice Peggy Verelst weten.


ZIE OOK: Wereldprimeur voor Bobbejaanland: bezoekers bepalen zelf of nieuwe achtbaan voor- of achteruit gaat

Om die reden kunnen bezoekers er straks ook voor kiezen om gegarandeerd vooruit te gaan. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt later bekend. "Maar we hebben zeker ook gedacht aan alle bezoekers die toch liever zeker zijn van de kijkrichting. We willen natuurlijk iedereen de kans bieden om van een rit op Fury te genieten."

Sneller
Fury wordt de eerste achtbaan ter wereld waarbij inzittenden met behulp van een stemsysteem zelf mogen bepalen of ze vooruit of achteruit gaan. Een rit bestaat uit drie lanceringen en meerdere inversies. De topsnelheid bedraagt 106,6 kilometer per uur. Geen enkele rollercoaster in de Benelux gaat sneller.

Bobbejaanland vroeg verschillende achtbaanbouwers om een vernieuwend interactief element. Na veel overleg bleek het huidige concept het meest origineel en haalbaar, legt directeur Yves Peeters uit. "Fury wordt zo niet alleen een paradepaardje voor Bobbejaanland, maar ook voor de Duitse fabrikant Gerstlauer. Er werd een compleet nieuw type draaischijf ontwikkeld die gestuurd wordt door gloednieuwe technologie."

Gisteren werd de openingsdatum van Fury bekend.

ZIE OOK: Bobbejaanland maakt openingsdatum van nieuwe achtbaan bekend

Reacties