Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland maakt openingsdatum van nieuwe achtbaan bekend

16-05-2019, 18.20 uur

De openingsdatum van de nieuwe lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland is bekendgemaakt. Het Vlaamse pretpark neemt de 43 meter hoge interactieve triple-launch coaster over iets meer dan een maand officieel in gebruik. Op zaterdag 22 juni vindt de opening plaats.

Er moet in de tussentijd nog wel wat gebeuren. Nog niet alle baandelen staan op hun plek. "De lanceerstrook is helemaal geïnstalleerd en de top hat werd enkele weken geleden geplaatst", laat het attractiepark weten. De Belgen blijven optimistisch. "Er staat ons nog een hele klus te wachten, maar we werken in alle vertrouwen verder. We kunnen al voorzichtig uitkijken naar de eerste testritten."

Ondertussen gaat ook het werk in het bijbehorende themagebied Land of Legends door. De bestaande attracties Sledge Hammer en Typhoon kregen een opknapbeurt, met verschillende nieuwe decorstukken. Verder wordt het station van Fury momenteel opgebouwd. Daar komen bezoekers oog in oog te staan met een draak.

Achteruit
Met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur wordt Fury de snelste achtbaan van de Benelux. Passagiers worden drie keer gelanceerd, gevolgd door meerdere inversies. Of ze de rit vooruit of achteruit afleggen, bepalen ze zelf met behulp van knoppen in de karretjes.

Meer Bobbejaanland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be