Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Holland

Feest in Walibi Holland: baan van Untamed is compleet

16-05-2019, 15:33 uur | Reacties

Walibi Holland heeft vanmiddag een klein feestje gevierd. In het bijzijn van parkmedewerkers, bouwvakkers en enkele fans werd het allerlaatste baandeel van de nieuwe rollercoaster Untamed geplaatst. Dat gebeurde met opzwepende muziek, vlammenwerpers en confetti.

In een toespraak bedankte Walibi-directrice Mascha van Till haar personeel, externe leveranciers en achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). Vervolgens kwam het laatste baandeel tevoorschijn. Daarop waren drie verschillende vlaggen geplaatst: de Nederlandse voor Walibi, de Amerikaanse voor RMC en de Friese voor projectleider Wiebe Damstra.


ZIE OOK: Hoogste punt van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bereikt

Naar verwachting gaat het nog twee weken duren voor er testritten plaats kunnen vinden. "Ik offer mezelf graag op om dan als testdummy te fungeren", vertelde Van Till. "Al wordt het mijn laatste ritje. Ik kan echt niet wachten." Op maandag 1 juli wordt de attractie officieel geopend.

Budget
Untamed is 36,5 meter hoog en 1085 meter lang. De topsnelheid bedraagt 92 kilometer per uur. Er komen vijf inversies. Het budget is niet bekendgemaakt.ZIE OOK: Spectaculaire luchtfoto's tonen Walibi-achtbaan Untamed van bovenaf

Reacties