Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Feest in Walibi Holland: baan van Untamed is compleet

16-05-2019, 15.33 uur

Walibi Holland heeft vanmiddag een klein feestje gevierd. In het bijzijn van parkmedewerkers, bouwvakkers en enkele fans werd het allerlaatste baandeel van de nieuwe rollercoaster Untamed geplaatst. Dat gebeurde met opzwepende muziek, vlammenwerpers en confetti.

In een toespraak bedankte Walibi-directrice Mascha van Till haar personeel, externe leveranciers en achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). Vervolgens kwam het laatste baandeel tevoorschijn. Daarop waren drie verschillende vlaggen geplaatst: de Nederlandse voor Walibi, de Amerikaanse voor RMC en de Friese voor projectleider Wiebe Damstra.

Naar verwachting gaat het nog twee weken duren voor er testritten plaats kunnen vinden. "Ik offer mezelf graag op om dan als testdummy te fungeren", vertelde Van Till. "Al wordt het mijn laatste ritje. Ik kan echt niet wachten." Op maandag 1 juli wordt de attractie officieel geopend.

Budget
Untamed is 36,5 meter hoog en 1085 meter lang. De topsnelheid bedraagt 92 kilometer per uur. Er komen vijf inversies. Het budget is niet bekendgemaakt.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be