Plopsa Station Antwerp

Antwerps pretpark Comics Station: 40 procent minder bezoekers dan verwacht, miljoenen euro's verlies

16-05-2019, 11:26 uur | Reacties

Dat het slecht gaat met pretpark Comics Station in Antwerpen, was al duidelijk. Nu zijn ook de financiële cijfers boven water. Het overdekte attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal blijkt vorig jaar 2,7 miljoen euro verlies geleden te hebben.

Een jaar eerder bedroeg het verlies nog 1,9 miljoen euro. Comics Station ging in het voorjaar van 2017 open. De bouw kostte 13 miljoen euro. In eerste instantie rekenden de initiatiefnemers op 250.000 bezoekers per jaar. In 2018 waren dat er slechts 150.000, 40 procent minder dan was ingecalculeerd. De warme zomer krijgt de schuld.


ZIE OOK: Overdekt pretpark Antwerpen in financiële problemen: toekomst onzeker

Aan de laatste jaarrekening van Comics Station is bovendien een opvallende kanttekening toegevoegd. Een accountant die de documenten moest controleren, weigert goedkeuring te geven. "De vennootschap heeft aanzienlijke verliezen geleden die een fundamentele onzekerheid veroorzaken inzake de continuïteit", luidt het oordeel. Met andere woorden: een faillissement ligt op de loer.

Schulden
Looopings bracht de problemen bij Comics Station eerder deze maand aan het licht. Betaalachterstanden spelen het pretpark parten. De afgelopen tijd zijn verschillende directieleden en managers opgestapt. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe partij die het verlieslijdende park wil overnemen, inclusief de schulden.

Ondertussen is Comics Station geopend zoals gepland, op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen en tijdens Belgische schoolvakanties en feestdagen. Op de site worden nog gewoon tickets verkocht. Die kosten 19,50 euro op internet. Aan de kassa betalen bezoekers 21,50 euro.

ZIE OOK: Verlieslijdend pretpark Comics Station bevestigt plannen voor overname

Reacties