Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt 4D-film PandaDroom: de eerste beelden

13-05-2019, 11.10 uur

4D-bioscoop PandaDroom in de Efteling wordt na zeventien jaar vernieuwd. Het sprookjespark werkt aan een nieuwe film over een eekhoorn, een beer en zandkabouter Klaas Vaak. De attractie gaat Fabula heten. Op YouTube verscheen een voorproefje van bijna veertig seconden.

Looopings kon in maart al melden dat de Efteling plannen heeft voor een opknapbeurt voor PandaDroom. Een woordvoerster wilde het project toen nog niet bevestigen. Ook het logo en de verhaallijn over de beer en de eekhoorn lekten al uit via Looopings.

PandaDroom gaat in november dicht. De opening van Fabula volgt eind 2019. "Het thema natuur staat op een speelse en vrolijke manier in de hoofdrol", vertelt een voorlichtster. Opvallend is dat de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds wordt stopgezet. Vorig jaar lieten beide partijen nog weten dat het contract verlengd zou worden tot eind 2020.

Klaas Vaak
Zandkabouter Klaas Vaak is sinds 2009 de mascotte van vakantiepark Bosrijk. Hij krijgt nu ook een rol in Fabula. "Klaas Vaak leert de beer in de film wijze levenslessen, waardoor hij meer respect krijgt voor andere dieren", luidt de uitleg. "Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren ze zich aan te passen." Over een 3D-film met Klaas Vaak wordt al jaren gesproken.

De nieuwe film van de Britse studio Aardman Animations gaat acht minuten duren. Dat is twee minuten korter dan de huidige productie van de Brusselse studio nWave. "Daardoor kunnen straks meer gasten de attractie beleven." De speciale effecten - zoals water, geur en wind - keren terug. Er komt ook een bijbehorende voorshow. Aardman Animations is bekend van titels als Chicken Run, Shaun the Sheep en Wallace & Gromit. Efteling-directeur Fons Jurgens noemt het bedrijf in een persbericht "één van de beste animatiestudio's in de wereld". "Ze combineren de laatste technieken met een humoristisch en dynamisch verhaal."

Vleesgerechten
In totaal kost de renovatie 3,5 miljoen euro. Voor dat bedrag pakt de Efteling ook het restaurant en de souvenirwinkel bij de uitgang aan. "Op de nieuwe menukaart staan verse en verantwoorde vlees-, vis- en veganistische gerechten passend bij de wereldse keuken", aldus de woordvoerster.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be