Plopsa Station Antwerp

Verlieslijdend pretpark Comics Station bevestigt plannen voor overname

09-05-2019, 12.38 uur | Reacties

Het noodlijdende pretpark Comics Station in Antwerpen wordt inderdaad mogelijk overgenomen. Daarover lopen gesprekken met verschillende partijen, bevestigt een woordvoerder van Comics Station-aandeelhouder Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) aan Looopings.

Looopings kon eerder deze week melden dat Comics Station kampt met financiële problemen door tegenvallende bezoekersaantallen en hoge kosten. Een groot aantal managers is de afgelopen tijd opgestapt, waaronder de algemeen directeur. Voorlopig blijft het overdekte attractiepark wel geopend.


ZIE OOK: Overdekt pretpark Antwerpen in financiële problemen: toekomst onzeker

Begin deze week trad de marketingmanager van het Vlaamse productiehuis Marmalade nog op als woordvoerster van Comics Station. Zij vertelde dat er bij haar niets bekend was over een eventuele overname. Inmiddels heeft investeringsmaatschappij PMV de touwtjes in handen genomen.

Warme zomer
"Vanwege de warme zomer van vorig jaar zijn er inderdaad minder bezoekers gekomen dan gehoopt", reageert communicatiemanager Frank Kindt van PMV. "We verkennen op dit moment meerdere opties. Eén van de mogelijkheden is een overname. We zijn daarover in gesprek." Wie de overnamekandidaten zijn, wordt niet bekendgemaakt.

Comics Station opende in het voorjaar van 2017. De bouw kostte 13 miljoen euro. Men rekende in eerste instantie op 250.000 bezoekers per jaar. Er zijn verschillende attracties te vinden rond stripfiguren als De Smurfen, Suske en Wiske, Urbanus en Lucky Luke.

ZIE OOK: 'Nieuw pretpark in Antwerpen eindigt niet zoals Yumble'

Reacties