Plopsa Group

Bouw van nieuw Plopsa-zwembad kan beginnen

08-05-2019, 16:22 uur | Reacties

De bouw van een gloednieuw Plopsa-waterpark kan beginnen. Na de opening van waterparadijs Plopsaqua bij pretpark Plopsaland De Panne in 2015 komt er nu een losstaand zwembad in de Belgische stad Hannuit, vlakbij de stad Landen. De investering bedraagt 25 miljoen euro.

Eerder sprak men over een bedrag van 22,5 miljoen euro. Vanochtend werd het officiële startschot gegeven voor de bouw. Dat gebeurde in het bijzijn van Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof, burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux en enkele Plopsa-mascottes. De eerste werkzaamheden beginnen maandag.


ZIE OOK: Definitief: Plopsa opent nieuw waterpretpark in 2020

Waarschijnlijk gaat de bouw achttien maanden duren. Volgens directeur Van den Kerkhof was er veel vraag naar een tweede Plopsa-zwembad in België. Het zwemparadijs van 4800 vierkante meter staat in het teken van Maya de Bij en clown Bumba. Er komen drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, speeltoestellen, een peuterbad, een buitenbad met ligweide, een sauna en een 25 meterbad.

Financieren
Het nieuwe bad vervangt de huidige zwembaden van Hannuit en Landen. "We moesten een originele oplossing vinden om een nieuw project te financieren", vertelt burgemeester Douette. "Daarom hebben we samen met de stad Landen besloten om een samenwerking aan te gaan met een belangrijke private partner."

ZIE OOK: Opmerkelijk protest tegen bouw van nieuw Plopsa-zwemparadijs

Reacties