Legoland Discovery Centre Scheveningen

30.000 Lego-steentjes gearriveerd voor Legoland Scheveningen

08-05-2019, 19.57 uur | Reacties

In Scheveningen zijn vandaag de eerste 30.000 Lego-steentjes gearriveerd voor een nieuw Legoland-pretpark. Het overdekte attractiepark Legoland Discovery Centre Scheveningen opent in het voorjaar van 2020 de deuren. Algemeen manager Boet Hensen gaf vandaag het startsein voor de bouw van de attracties en Lego-bouwwerken.

Dat deed hij samen met enkele kinderen uit de buurt. Het gebouw aan de Scheveningse boulevard werd eind februari al opgeleverd. Het gaat echter nog een jaar duren voor alle Lego-attracties af zijn. Daarvoor zijn in totaal drie miljoen steentjes nodig.


ZIE OOK: Opening van Legoland Scheveningen uitgesteld

Het Legoland Discovery Centre - bedoeld voor kinderen van 3 tot 10 jaar - krijgt verschillende speelgebieden, een Lego-darkride, een 4D-bioscoop, een Lego-miniatuurstad en een grote Lego-winkel. De vestiging in de Zuid-Hollandse badplaats is de 27e wereldwijd en de eerste in Nederland.

Sea Life
Eigenaar is de Britse groep Merlin Entertainments, bekend van het nabijgelegen aquarium Sea Life Scheveningen, het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en horrorattractie The Amsterdam Dungeon.

ZIE OOK: Bouw van Legoland in Scheveningen officieel gestart

Reacties