Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil alsnog overkapping voor Gondoletta

07-05-2019, 23.59 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling gaat de Gondoletta mogelijk alsnog uitrusten met een overkapping. Bijna vier decennia na de opening zijn er plannen om zonwering aan te brengen boven de opstapschijf van de boottocht. Dat meldt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. Komend najaar gaat de bekende attractie bijna twee maanden dicht

De Gondoletta, met veertig ronddobberende bootjes, opende in 1981. Tot nu toe stonden bezoekers en medewerkers nooit beschut op de draaischijf. Daar komt komend najaar waarschijnlijk verandering in. De attractie is naar verwachting van eind september tot halverwege november buiten gebruik. De exacte data kunnen nog wijzigen.

De Efteling had al eerder plannen om de draaischijf van de Gondoletta te overkappen. Het voornemen werd al genoemd in een tv-programma uit 2001, toen personeelsleden klaagden over hitte op warme zomerdagen. In 2004 beweerde toenmalig parkdirecteur Olaf Vughts dat de overkapping in 2006 gerealiseerd zou worden. Tot op de dag van vandaag is het project echter niet van de grond gekomen.

Deze week
Of de overkapping er nu wel komt, is volgens de woordvoerster nog niet 100 procent zeker. "Het plan is nog niet helemaal definitief." Deze week is de Gondoletta ook al gesloten voor onderhoud. Alle bootjes zijn aangemeerd aan de zijkant van de Siervijver.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be