Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: verborgen details bij vernieuwde oldtimerbaan Efteling

31-05-2019, 15.08 uur

In de vernieuwde Efteling-attractie De Oude Tufferbaan zijn een hoop verborgen details verwerkt. De klassieke oldtimerbaan werd onlangs heropend na een grondige opknapbeurt. Alle voertuigen hebben nu een eigen thema. Bij de opening waren nog niet alle decoraties gereed, maar de afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet.

Op de baan rijden dertien auto's en vijf pick-ups die in het teken staan van fictieve oud-Hollandse bedrijven. "De voertuigen zijn niet alleen voorzien van een eigen logo, maar aan boord bevinden zich ook bijpassende attributen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Zo rijdt de bakker in een wagentje met broden en taartvormen en heeft de slager een vleesmolen en manden met worstjes bij zich.

De auto's zijn 'eigendom' van banketbakkerij De Kletskoek, hoveniersbedrijf De Groene Vinger, klompenmakerij Den Gebroken Klomp, barbier Klaas Knipper, melkboer De Bonte Koe, imkerij de Bijzaak, slagerij 't Gewassen Varken, pottenbakkerij Kannen en Kruijken, kleermakerij Steekje Los, pianostemmer De Hoge Noot en boekhandel 't Hoogste Woord.

Brandweer
Ook de politie ('Efteling Veldwacht') en de brandweer hebben een eigen wagen. Verder zijn er pick-ups van snoepfabriek Smickel & Smul, klokkenmakerij 't Brabants Kwartiertje, schoenmakerij De Halve Zool, scheepsbouwer Kant Noch Wal en smederij 't Hete Hangijzer.

Bovendien zijn er grapjes verstopt in de kentekens van de karretjes. Zo heeft de klokkenmaker een nummerplaat met 'T1K-T0K' erop. Op elk kenteken staat het jaartal 1952, het openingsjaar van het attractiepark. De muzieknoten op de wagen van de pianostemmer geven de melodie van Carnaval Festival weer. "De toevoeging van dit soort details maakt het tot een échte Efteling-attractie", zegt de voorlichter.



















































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be