Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-sprookje Vrouw Holle krijgt broodnodige opknapbeurt

07-05-2019, 20.23 uur

Er staat eindelijk een renovatie op de planning voor het sprookje van Vrouw Holle in de Efteling. Het huisje in het Sprookjesbos brokkelt al een tijdje af. Begin dit jaar ontstond er zelfs een grote scheur in een muur. Nu heeft de Efteling bekendgemaakt wanneer het tafereel opgeknapt gaat worden.

De broodnodige onderhoudsbeurt start begin september. Naar verwachting gaan de werkzaamheden bijna twee maanden duren. Begin november moet de verbouwing zijn afgerond, bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Het huisje zelf is maar liefst 74 jaar oud. Nog vóór de opening van de Efteling in 1952 diende het gebouw als een blokhut voor verkenners. "Het is één van de oudste huisjes in de Efteling", weet de voorlichtster. "Het is gebouwd met materialen en technieken van meer dan een halve eeuw geleden."

Roodkapje
Komend najaar wordt het huisje "volledig vervangen en opnieuw opgebouwd volgens de standaarden van nu". Hetzelfde gebeurde eerder met het huisje van Roodkapje uit 1960.

In het Sprookjesbos is op dit moment Repelsteeltje niet te zien vanwege een renovatie. Eigenlijk had het sprookjesfiguur halverwege deze maand weer terug moeten keren. De onderhoudsperiode is inmiddels verlengd tot en met dinsdag 11 juni.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be