Efteling

Efteling-sprookje Vrouw Holle krijgt broodnodige opknapbeurt

07-05-2019, 20:23 uur | Reacties

Er staat eindelijk een renovatie op de planning voor het sprookje van Vrouw Holle in de Efteling. Het huisje in het Sprookjesbos brokkelt al een tijdje af. Begin dit jaar ontstond er zelfs een grote scheur in een muur. Nu heeft de Efteling bekendgemaakt wanneer het tafereel opgeknapt gaat worden.

De broodnodige onderhoudsbeurt start begin september. Naar verwachting gaan de werkzaamheden bijna twee maanden duren. Begin november moet de verbouwing zijn afgerond, bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Zo camoufleert de Efteling een afbrokkelend gebouwtje

Het huisje zelf is maar liefst 74 jaar oud. Nog vóór de opening van de Efteling in 1952 diende het gebouw als een blokhut voor verkenners. "Het is één van de oudste huisjes in de Efteling", weet de voorlichtster. "Het is gebouwd met materialen en technieken van meer dan een halve eeuw geleden."

Roodkapje
Komend najaar wordt het huisje "volledig vervangen en opnieuw opgebouwd volgens de standaarden van nu". Hetzelfde gebeurde eerder met het huisje van Roodkapje uit 1960.

In het Sprookjesbos is op dit moment Repelsteeltje niet te zien vanwege een renovatie. Eigenlijk had het sprookjesfiguur halverwege deze maand weer terug moeten keren. De onderhoudsperiode is inmiddels verlengd tot en met dinsdag 11 juni.

ZIE OOK: Roodkapje na tien maanden weer terug in de Efteling

Reacties