Efteling

Houten achtbaan Efteling blijft twee weken dicht

13-05-2019, 14:30 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Eén van de populairste attracties van de Efteling is de komende weken gesloten. Efteling-bezoekers moeten er rekening mee houden dat ze tot 25 mei geen ritje kunnen maken in de houten achtbaan Joris en de Draak. In die periode vindt er groot onderhoud plaats.

Het attractiepark heeft niet bekendgemaakt wat er met de attractie gaat gebeuren. Waarschijnlijk vinden er vooral technische werkzaamheden plaats. Mogelijk is er ook aandacht voor de grote mechanische vuurspuwende draak naast de baan. Die kampt regelmatig met technische problemen.


ZIE OOK: Noodreparaties bij Efteling-achtbaan Joris en de Draak in beeld

Joris en de Draak heeft de laatste tijd opvallend veel onderhoud nodig. Eind 2018 moest de achtbaan plotseling gesloten worden voor noodreparaties. In maart was de rollercoaster ook al even buiten gebruik, toen vanwege de toevoeging van een reservetrein. Na de zomervakantie gaat de attractie wederom twee weken dicht voor een opknapbeurt.

Negen jaar oud
De negen jaar oude dubbele houten achtbaan werd gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International, ook bekend van onder meer Troy in Toverland, Heidi The Ride in Plopsaland De Panne en Wodan in Europa-Park.

ZIE OOK: Efteling verbetert capaciteit van houten achtbaan Joris en de Draak

Reacties