Lightwater Valley

Engels pretpark gebruikt muziek uit Toverland: 'Niet de bedoeling'

07-05-2019, 15:27 uur | Reacties

Toverland baalt van een Brits pretpark dat ongevraagd Toverland-muziek draait. In het Engelse Lightwater Valley wordt tegenwoordig de officiële muziek van het Limburgse attractiepark afgespeeld. Dat mag niet, vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings.

Lightwater Valley brengt de soundtrack van het nieuwe Toverland-themagebied Avalon ten gehore. "Het is niet de bedoeling dat onze muziek door andere bedrijven gebruikt wordt", zegt de voorlichtster. Ze heeft Lightwater Valley dan ook verzocht om de muziek zo snel mogelijk aan te passen.


ZIE OOK: Muziek van nieuwe attracties Toverland op Spotify

De muziek van Toverland werd gecomponeerd door het Duitse bedrijf IMAscore, dat ook werkzaam was voor bijvoorbeeld Phantasialand, Europa-Park, Movie Park Germany, Walibi Belgium en Bobbejaanland. "Muziek is voor Toverland erg belangrijk", aldus de zegsvrouw. "We investeren dan ook in muziek die speciaal voor ons gecomponeerd wordt." Ze vindt het wel "een compliment" dat de Britten kennelijk zo onder de indruk waren van de deuntjes.

Langste achtbaan
Lightwater Valley ligt in het Engelse graafschap North Yorkshire. Het park staat bekend om de langste achtbaan van Europa: The Ultimate, met een lengte van bijna 2270 meter. In een reactie laat het park aan Looopings weten dat de Toverland-muziek onmiddellijk weggehaald wordt. "We wisten niet dat de muziek bij Toverland hoorde. We hebben onze excuses aangeboden."

Het is niet voor het eerst dat muziek van Toverland wordt 'gestolen'. Eind 2016 bleek dat er Toverland-muziek gedraaid werd bij een lichtfestival in Safaripark Beekse Bergen. Na klachten is het Brabantse dierenpark daarmee gestopt.

ZIE OOK: Muziek uit Toverland te horen in Safaripark Beekse Bergen: 'Heel knullig'

Reacties