Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt 'racistische' figuren van gevel Carnaval Festival

07-05-2019, 16.32 uur

De Efteling heeft de gevel bij Carnaval Festival aangepast. Enkele figuren die eerder als racistisch gezien werden, zijn verwijderd. Het gaat om tweedimensionale panelen boven de souvenirwinkel Jokies Wereld. Daarop stonden verschillende Aziatische en Afrikaanse karakters met stereotyperende kenmerken.

Zo hadden de Aziaten spleetogen en hazentanden en werden de Afrikanen uitgebeeld als bosjesmannen met ringen door hun neus. Er komen waarschijnlijk andere figuren voor in de plaats, beter passend bij het nieuwe uiterlijk van de attractie. In de winkel zelf is nog wel een 'oude' bosjesman te vinden.

Op dit moment is Carnaval Festival gesloten voor een grote opknapbeurt. Daarbij worden de scènes van Japan, China en Afrika aangepast. Over die gedeeltes was de afgelopen jaren veel te doen. Volgens sommige klagers zou er sprake zijn van racisme.

Feest
De Efteling houdt er een andere uitleg op na. "Deze scènes zijn al sinds de opening in 1984 een vreemde eend in de bijt", vertelde een woordvoerster bij de aankondiging van de renovatie. "De attractie laat zien hoe er over de hele wereld feest gevierd wordt, maar in deze landen is dat tot nu toe niet echt het geval."

Carnaval Festival gaat op 23 mei weer open voor publiek, ruim een week eerder dan gepland.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be