BillyBird Park Drakenrijk

Limburgs pretpark bouwt monorail

07-05-2019, 12.36 uur | Reacties

Een Limburgs strandbad wordt langzaam maar zeker omgebouwd tot een attractiepark. BillyBird Park Drakenrijk in het Noord-Limburgse Reuver opent dit jaar een nieuwe buitenspeeltuin met een grote attractie: de Balloon Monorail.

De nieuwe trapmonorail is aangekleed in de stijl van Around the World in 80 Days, de bekende avonturenroman van de Franse schrijver Jules Verne. Bezoekers nemen plaats in kleurrijke ballonnen. De attractie wordt ontwikkeld door huisleverancier AmusementProf.


ZIE OOK: Limburgs strandbad wordt attractiepark

"We wilden graag een mooi en groot speeltoestel ontwerpen met het uiterlijk van een attractie", vertelt bedenker Paul Derks. "We zien dat kinderen een monorail gewoon een erg leuke attractie vinden. Dus die wilden we op Drakenrijk ook eentje hebben." De monorail wordt bewust in de buurt van de snelweg geplaatst. "Dan zien mensen dat hier iets leuks te doen is."

Concept
Parkeigenaar Ton Derks bezit ook een ander pretpark: BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel. Drakenrijk krijgt ongeveer hetzelfde concept, met zowel binnen- als buitenattracties. "We zullen in de loop der jaren verder uitbreiden", belooft Derks.

ZIE OOK: Brabants pretpark werkt aan grootste uitbreiding in tien jaar tijd

Reacties