Efteling

Efteling eerder klaar met renovatie Carnaval Festival

06-05-2019, 18:06 uur | Reacties

De grote renovatie van Carnaval Festival in de Efteling is eerder afgerond dan gepland. Eigenlijk zou de heropening van de 35 jaar oude attractie op zaterdag 1 juni plaatsvinden. Dat wordt nu naar verwachting donderdag 23 mei, blijkt uit de onderhoudskalender van het attractiepark.

Carnaval Festival is sinds begin maart gesloten voor een 3 miljoen euro kostende onderhoudsbeurt. Daarbij zijn het besturingssysteem en de verlichting volledig vervangen. Ook de karretjes en de figuren werden vernieuwd. Bovendien kwamen er enkele nieuwe scènes.


ZIE OOK: Efteling investeert 3 miljoen euro in Carnaval Festival: vernieuwde scènes en techniek

De Efteling heeft tot nu toe twee ontwerpen vrijgegeven, namelijk van de vernieuwde Afrika-scène en van de carroussel in de laatste scène, waar Carnaval Festival-mascottes Jokie en Jet de plek van een piraat hebben ingenomen. Verder is duidelijk dat de wachtruimte een schilderbeurt heeft gehad. Ook kwam er een nieuwe luifel bij de uitgang.

Goedgekeurd
Wat er verder is veranderd in de darkride uit 1984, kunnen bezoekers over tweeënhalve week zelf komen bekijken. Een Efteling-woordvoerster houdt nog wel een kleine slag om de arm, omdat de attractie eerst volledig goedgekeurd moet worden.

ZIE OOK: Efteling verwijdert piraat uit Carnaval Festival

Reacties