Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling eerder klaar met renovatie Carnaval Festival

06-05-2019, 18.06 uur

De grote renovatie van Carnaval Festival in de Efteling is eerder afgerond dan gepland. Eigenlijk zou de heropening van de 35 jaar oude attractie op zaterdag 1 juni plaatsvinden. Dat wordt nu naar verwachting donderdag 23 mei, blijkt uit de onderhoudskalender van het attractiepark.

Carnaval Festival is sinds begin maart gesloten voor een 3 miljoen euro kostende onderhoudsbeurt. Daarbij zijn het besturingssysteem en de verlichting volledig vervangen. Ook de karretjes en de figuren werden vernieuwd. Bovendien kwamen er enkele nieuwe scènes.

De Efteling heeft tot nu toe twee ontwerpen vrijgegeven, namelijk van de vernieuwde Afrika-scène en van de carroussel in de laatste scène, waar Carnaval Festival-mascottes Jokie en Jet de plek van een piraat hebben ingenomen. Verder is duidelijk dat de wachtruimte een schilderbeurt heeft gehad. Ook kwam er een nieuwe luifel bij de uitgang.

Goedgekeurd
Wat er verder is veranderd in de darkride uit 1984, kunnen bezoekers over tweeënhalve week zelf komen bekijken. Een Efteling-woordvoerster houdt nog wel een kleine slag om de arm, omdat de attractie eerst volledig goedgekeurd moet worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be