Efteling

Indrukwekkende beelden: muisstil in Efteling-attractie Symbolica voor dodenherdenking

05-05-2019, 13:29 uur | Reacties

Ook de Efteling heeft zaterdagavond meegedaan aan de nationale dodenherdenking. Om klokslag 20.00 uur werd in het hele park twee minuten stilte gehouden. Attracties die op dat moment nog operationeel waren, werden tijdelijk stilgelegd. Dat gebeurde onder meer bij de nieuwste attractie Symbolica, zo is te zien op videobeelden.

Een medewerker riep in het Nederlands en in het Engels om dat de darkride stopgezet zou worden om oorlogsslachtoffers te kunnen herdenken. Om ervoor te zorgen dat er geen mensen meer in de attractie zouden zitten om 20.00 uur, vertrokken verschillende karretjes zonder passagiers.


ZIE OOK: Deel van de Efteling blijft komende weken langer open

Daarna werden alle voertuigen stilgezet. De muziek ging uit. Twee minuten lang was het muisstil in het Paleis der Fantasie. Vervolgens ging de muziek weer aan en konden wachtende bezoekers alsnog een ritje maken.

Experiment
Het gebeurde niet eerder dat Efteling-attracties stilgezet moesten worden vanwege dodenherdenking. Normaal gesproken sluit het sprookjespark op 4 mei al om 18.00 uur. Bij wijze van experiment bleef een deel van het park dit keer langer geopend.ZIE OOK: Efteling zet attracties twee minuten stil tijdens dodenherdenking

Reacties