Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Vernieuwde waterbaan Plopsaland pas volgend jaar helemaal af

05-05-2019, 14.54 uur

De vernieuwde waterbaan DinoSplash in Plopsaland De Panne is pas volgend jaar af. Bezoekers kunnen komende zomer wel een ritje maken, maar dan zijn nog niet alle thema-elementen gereed. In het voorjaar van 2020 vindt de officiële opening plaats, bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in gesprek met Looopings.

Op dit moment ondergaat de oude waterbaan De Boomstammetjes een enorme renovatie. De attractie krijgt een dinothema, met vulkanen, rotsen, lavastromen en dinosaurussen. "We gaan proberen om de attractie zo ver mogelijk af te krijgen voor een opening rond half juli", aldus Van den Kerkhof. Een deel van het rotswerk is al klaar. Boven de baan verscheen ook een grote houten brug. "De dino's arriveren later."

Naar verwachting gaat DinoSplash in het najaar van 2019 weer dicht. "Zodat we de tijd hebben om de attractie verder af te werken." De verbouwing, die maar liefst 5 miljoen euro kost, moet met Pasen 2020 helemaal zijn afgerond. "Het wordt onze mooiste attractie tot nu toe", belooft de directeur.

Achtbaan en darkride
Ook de komst van enkele nieuwe attracties is uitgesteld. Plopsaland was van plan om in jubileumjaar 2020 - als het Vlaamse pretpark twintig jaar bestaat - een overdekt themagebied rond clown Bumba te openen. Daarin zouden een familieachtbaan en een darkride komen te liggen. De toevoeging staat nu op de planning voor 2021. In 2020 opent wel het eerste Plopsa Hotel.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be