Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Vernieuwde waterbaan Plopsaland pas volgend jaar helemaal af

05-05-2019, 14.54 uur | Reacties

De vernieuwde waterbaan DinoSplash in Plopsaland De Panne is pas volgend jaar af. Bezoekers kunnen komende zomer wel een ritje maken, maar dan zijn nog niet alle thema-elementen gereed. In het voorjaar van 2020 vindt de officiële opening plaats, bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in gesprek met Looopings.

Op dit moment ondergaat de oude waterbaan De Boomstammetjes een enorme renovatie. De attractie krijgt een dinothema, met vulkanen, rotsen, lavastromen en dinosaurussen. "We gaan proberen om de attractie zo ver mogelijk af te krijgen voor een opening rond half juli", aldus Van den Kerkhof. Een deel van het rotswerk is al klaar. Boven de baan verscheen ook een grote houten brug. "De dino's arriveren later."


ZIE OOK: Plopsaland investeert 5 miljoen euro in waterbaan met gigantische vulkaan

Naar verwachting gaat DinoSplash in het najaar van 2019 weer dicht. "Zodat we de tijd hebben om de attractie verder af te werken." De verbouwing, die maar liefst 5 miljoen euro kost, moet met Pasen 2020 helemaal zijn afgerond. "Het wordt onze mooiste attractie tot nu toe", belooft de directeur.

Achtbaan en darkride
Ook de komst van enkele nieuwe attracties is uitgesteld. Plopsaland was van plan om in jubileumjaar 2020 - als het Vlaamse pretpark twintig jaar bestaat - een overdekt themagebied rond clown Bumba te openen. Daarin zouden een familieachtbaan en een darkride komen te liggen. De toevoeging staat nu op de planning voor 2021. In 2020 opent wel het eerste Plopsa Hotel.

ZIE OOK: Foto's: Plopsaland stript waterbaan voor metamorfose

Reacties