Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet attracties twee minuten stil tijdens dodenherdenking

04-05-2019, 14.12 uur

De attracties van de Efteling worden vanavond twee minuten lang stilgezet. In verband met nationale dodenherdenking kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur twee minuten lang geen gebruik maken van de attracties. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. De Nederlandse vlaggen in het park hangen halfstok.

Normaal gesproken sluit de Efteling op 4 mei om 18.00 uur, maar vandaag is een deel van het park tot 20.00 uur geopend. Het gaat om de attracties Vogel Rok, Monsieur Cannibale, het Volk van Laaf, het Sprookjesbos, Droomvlucht en Symbolica. Verder blijven enkele restaurants en souvenirwinkels langer open dan de gebruikelijke sluitingstijd.

"Ook in de Efteling wordt twee minuten stilte gehouden", vertelt de voorlichtster. "De parkmuziek gaat uit, er kan niks besteld worden in de winkels of horecalocaties en de attracties worden stopgezet." Bezoekers worden via informatieborden geïnformeerd over het verloop van de avond.

Madurodam
In het Haagse themapark Madurodam vindt - net als voorgaande jaren - een speciale dodenherdenking voor kinderen plaats. Andere Nederlandse pretparken sluiten vanavond eerder dan 20.00 uur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be