Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Foto's: meidengroep K3 opent eigen achtbaan in Plopsaland

04-05-2019, 16.53 uur

De vernieuwde K3-achtbaan in Plopsaland De Panne is vandaag officieel geopend door de meidengroep zelf. Met een druk op een grote rode knop namen K3-zangeressen Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn 'hun' rollercoaster in gebruik.

De dertien meter hoge kinderachtbaan staat al sinds begin jaren negentig in het pretpark, dat toen nog Meli-Park heette. Afgelopen winter zorgde Plopsaland voor een opknapbeurt van 500.000 euro. Daarbij kregen de attractie en het bijbehorende themagebied - inclusief een restaurantje - een K3-thema. Verwijzingen naar de oude Studio 100-serie Wizzy & Woppy maakten plaatsen voor K3-decoraties. De oude decorstukken zijn elders in het park geplaatst.

In plaats van Rollerskater heet de achtbaan nu K3 Roller Skater, in de stijl van de tv-serie K3 Roller Disco. De attractie was al sinds vorige maand toegankelijk voor publiek, maar de officiële openingsceremonie liet nog op zich wachten. Na afloop hebben de zangeressen drie ritjes gemaakt met fans. 's Middags volgde een optreden op het Dorsplein en een parade door het park.

Python
"We zijn gek op achtbanen en pretparken, dus het hebben van een eigen attractie is wel een droom die uitkomt", vertelde K3-zangeres Klaasje Meijer bij de opening. Gevraagd naar haar favoriete achtbanen buíten de Plopsa-parken, noemde ze de Python in de Efteling. "Maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen natuurlijk", lachte ze.

De K3-dames hebben zelf geen inspraak gehad in het ontwerp. "Er zijn natuurlijk vaste K3-kleurenpaletten. Maar we zijn wel intensief betrokken bij het proces. Telkens als er nieuwe ontwerpen of bouwfoto's waren, kregen we ze doorgestuurd."

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be