Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Wereldprimeur voor Bobbejaanland: bezoekers bepalen zelf of nieuwe achtbaan voor- of achteruit gaat

03-05-2019, 16.30 uur

De nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland wordt voorzien van een uniek interactief element. Bezoekers kunnen na het instappen in de trein zelf bepalen of ze de rit vooruit of achteruit willen beleven. Dat bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse attractiepark aan Looopings.

"Iedere beugel wordt uitgerust met een knoppenpaneel waarmee passagiers als het ware kunnen stemmen of ze voor- of achteruit willen gaan", legt de voorlichtster uit. "Dat gebeurt terwijl het treintje richting een draaischijf rijdt." De meeste stemmen gelden. "Dus als de meerderheid voor achteruit kiest, wordt de rit achteruit afgelegd en vice versa."

Het gaat om een ingenieus nieuw systeem van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Per gondel is er plaats voor twaalf personen. Bij een gelijkspel bepaalt de computer wat er gaat gebeuren.

Herhalingswaarde
"We hebben een absolute wereldprimeur in handen", aldus de woordvoerster. "Geen enkele achtbaan ter wereld beschikt op dit moment over dergelijke interactie. Het zorgt bovendien voor een zeer hoge herhalingswaarde."

Een rit in de 43 meter hoge triple-launch coaster Fury bestaat uit drie lanceringen en meerdere inversies. Met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur wordt het de snelste achtbaan van de Benelux. De opening vindt naar verwachting in juni plaats.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be