Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Andere indeling voor entreegebouw Efteling

03-05-2019, 11.40 uur

De Efteling gaat de indeling van het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen aanpassen. Eind vorig jaar werden al enkele kassahuisjes weggehaald. Deze maand volgt de tweede fase van de werkzaamheden, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Er komen aanpassingen ten behoeve van de doorstroming", legt ze uit.

Halverwege deze maand worden ook de kassahokjes met de nummers vijf tot en met twaalf verwijderd. "In de nieuwe situatie blijven alleen de vier kassa's vlakbij de Gastenservice staan en plaatsen we daarnaast twee extra kassa's met nieuwe digitale informatieborden en extra ticketautomaten", aldus de voorlichtster. Er blijven zes reguliere kassa's en acht automaten over.

Verder neemt de Efteling extra handscanners in gebruik. "Daarmee kunnen we de verschillende tickets veel sneller scannen." Wie hulp nodig heeft, kan straks terecht bij de Gastenservice. Voorheen werden bezoekers vaak doorgestuurd naar een kantoortje midden in het entreegebouw. Die ruimte dient straks alleen nog als controlecentrum voor de parkeerplaats en de toegangswegen richting het park.

Goedkoper
In 2017 begon de Efteling met het vervangen van kassa's door automaten. Steeds meer bezoekers kopen hun entreekaarten vooraf via internet. Dat is goedkoper: Efteling-kaartjes kosten in het laagseizoen 40 euro aan de kassa en 38 euro online. In het hoogseizoen stijgen de toegangsprijzen met 2 euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be