Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

Spookhuis Disneyland Paris na zestien maanden eindelijk weer open

03-05-2019, 11:14 uur | Reacties

Na een grootschalige renovatie is spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris vanaf vandaag eindelijk weer geopend voor publiek. Disney-fans hebben bijna zestien maanden op de heropening moeten wachten. De iconische attractie was sinds januari 2018 gesloten.

Rond 09.00 uur vond er een kleine openingsceremonie plaats met onder andere operationeel directeur Daniel Delcourt, imagineer Laurent Cayuelade, de twee ambassadeurs van Disneyland Paris en Mickey Mouse in zijn Phantom Manor-outfit. Vervolgens werd de attractie opengesteld voor enkele honderden toegestroomde bezoekers. De wachttijd liep al snel op tot zeventig minuten.


ZIE OOK: Video: dit is er veranderd in Disney-spookhuis Phantom Manor

Wat er tijdens de verbouwing precies veranderd is, was al bekend. De afgelopen dagen kregen abonnementhouders alvast een voorproefje op de vernieuwde attractie. Wel werd er afgelopen nacht nog één belangrijke wijziging doorgevoerd: de muziek in de grote balzaal is wederom aangepast. Tijdens de opknapbeurt was de oorspronkelijke soundtrack vervangen door orgelgeluiden. Sinds vandaag is de originele muziek weer te horen.

FastPass
Disneyland Paris heeft plannen om Phantom Manor uit te rusten met een speciale FastPass-rij. De borden daarvoor zijn al geplaatst. Op dit moment is de FastPass-ingang echter nog niet in gebruik. Er zijn ook nog geen kaartautomaten gespot.

De onderhoudsbeurt van Phantom Manor heeft in totaal 480 dagen geduurd. Op zondagavond 7 januari 2018 sloot het spookhuis de poorten. Eigenlijk had de renovatie in het najaar van 2018 afgerond moeten zijn, tijdens het halloweenseizoen. Vanwege complicaties werd de heropening uitgesteld, eerst naar "begin 2019" en later naar "lente 2019". De attractie zelf was toen al af. Asbest zorgde echter voor vertraging.

Onderhoud
Op dit moment zijn nog vier attracties in Disneyland Paris gesloten voor onderhoud. Dat zijn Autopia, Disneyland Railroad, Dumbo the Flying Elephant en Cars Quatre Roues Rallye.

ZIE OOK: Disneyland Paris kiest Nederlander als ambassadeur

Reacties