Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Spookhuis Disneyland Paris na zestien maanden eindelijk weer open

03-05-2019, 11.14 uur

Na een grootschalige renovatie is spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris vanaf vandaag eindelijk weer geopend voor publiek. Disney-fans hebben bijna zestien maanden op de heropening moeten wachten. De iconische attractie was sinds januari 2018 gesloten.

Rond 09.00 uur vond er een kleine openingsceremonie plaats met onder andere operationeel directeur Daniel Delcourt, imagineer Laurent Cayuelade, de twee ambassadeurs van Disneyland Paris en Mickey Mouse in zijn Phantom Manor-outfit. Vervolgens werd de attractie opengesteld voor enkele honderden toegestroomde bezoekers. De wachttijd liep al snel op tot zeventig minuten.

Wat er tijdens de verbouwing precies veranderd is, was al bekend. De afgelopen dagen kregen abonnementhouders alvast een voorproefje op de vernieuwde attractie. Wel werd er afgelopen nacht nog één belangrijke wijziging doorgevoerd: de muziek in de grote balzaal is wederom aangepast. Tijdens de opknapbeurt was de oorspronkelijke soundtrack vervangen door orgelgeluiden. Sinds vandaag is de originele muziek weer te horen.

FastPass
Disneyland Paris heeft plannen om Phantom Manor uit te rusten met een speciale FastPass-rij. De borden daarvoor zijn al geplaatst. Op dit moment is de FastPass-ingang echter nog niet in gebruik. Er zijn ook nog geen kaartautomaten gespot.

De onderhoudsbeurt van Phantom Manor heeft in totaal 480 dagen geduurd. Op zondagavond 7 januari 2018 sloot het spookhuis de poorten. Eigenlijk had de renovatie in het najaar van 2018 afgerond moeten zijn, tijdens het halloweenseizoen. Vanwege complicaties werd de heropening uitgesteld, eerst naar "begin 2019" en later naar "lente 2019". De attractie zelf was toen al af. Asbest zorgde echter voor vertraging.

Onderhoud
Op dit moment zijn nog vier attracties in Disneyland Paris gesloten voor onderhoud. Dat zijn Autopia, Disneyland Railroad, Dumbo the Flying Elephant en Cars Quatre Roues Rallye.













Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be