Disneyland Paris

Loopbanden in Disneyland Paris nog steeds buiten gebruik

02-05-2019, 18:30 uur | Reacties

De loopbanden op de parkeerplaats van Disneyland Paris staan nog steeds uit. Normaal gesproken zorgen de 'moving walkways' ervoor dat bezoekers zonder veel moeite van hun auto naar de ingang van de Disney-parken gebracht worden. Tegenwoordig moeten ze die route noodgedwongen wandelend afleggen.

De loopbanden zijn buiten gebruik naar aanleiding van een incident in uitgaansgebied Disney Village op 23 maart. Duizenden mensen sloegen op de vlucht nadat paniek ontstond door knalgeluiden. Die werden naar verluidt veroorzaakt door een technisch defect bij een loopband.


ZIE OOK: 'Disneyland Paris bagatelliseert incident in Disney Village'

Vijf weken later is het Disney nog niet gelukt om de loopbanden weer operationeel te krijgen. Een woordvoerster kan niet zeggen hoelang dat nog gaat duren. "Dat is op dit moment nog niet bekend." Er vinden zo nu en dan wel werkzaamheden plaats.

Half jaar
Overigens kampten de banden ook vóór het incident met problemen. Zo stond één van de loopbanden in 2017 en 2018 ruim een half jaar stil, tot grote frustratie van Disney-fans. Disneyland Paris is inmiddels berucht om achterstallig onderhoud.ZIE OOK: Alle loopbanden Disneyland Paris afgesloten na incident

Reacties