Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst

Pannenkoekenhuis opent achtbaan met dinothema

30-05-2019, 12.32 uur

Een pannenkoekenhuis in Gelderland opent komend weekend een achtbaan. Bezoekers van Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst konden zich al uitleven in een draaimolen, een reuzenrad, theekopjes, een bootjesbaan, botsauto's en een zweefmolen. Daar komt nu een bescheiden rollercoaster bij: Panky's Adventure.

Het gaat om een simpele mine train coaster van fabrikant SBF-VISA Group uit Italië. "Het is een kleintje, maar het is wél een achtbaan", vertelt mede-eigenaar Miranda van Welsem trots. Eén trein heeft zestien zitplaatsen. De minimumlengte bedraagt 95 centimeter. Panky's Adventure staat in het teken van dinosaurussen. De decorstukken werden besteld in China.

"Het begint steeds meer te lijken op een echt pretparkje", aldus Van Welsem. Kunnen we de komende jaren meer grote attracties verwachten? "Helaas is onze ruimte wel beperkt. Maar mijn man Bert heeft jarenlang om een achtbaan gezeurd en nu heeft-ie er één."

Belgen
Bij de feestelijke opening op zaterdag krijgt mascotte Panky Pancake gezelschap van de figuren van twee omliggende parken: Amusementspark Tivoli en Julianatoren. De eigenaren van het pannenkoekenhuis verwachten veel van de achtbaan. "Het leeft niet alleen hier in de omgeving. We krijgen ook allerlei aanvragen van rollercoasterfans die de baan willen uitproberen. Zaterdag komen er bijvoorbeeld al vier Belgen langs."Meer Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be