Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: dit is er veranderd in Disney-spookhuis Phantom Manor

01-05-2019, 07.00 uur

Na een onderhoudsbeurt van bijna zestien maanden gaan de poorten van spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris eindelijk weer open. Vanaf vrijdag mag het grote publiek ontdekken wat er allemaal is veranderd in de iconische attractie uit 1992. Dinsdagavond kregen fans en journalisten alvast een voorproefje. Een video brengt de belangrijkste aanpassingen in beeld.

Het verhaal achter Phantom Manor gaat over Melanie Ravenswood en de onheilspellende Phantom. Steeds wanneer Melanie wil trouwen, verdwijnt haar bruidegom op raadselachtige wijze. Alle potentiële echtgenoten komen op een gruwelijke manier aan hun einde. Wie goed oplet, ontdekt dat de Phantom eigenlijk Henry Ravenswood is, de overleden vader van Melanie. Geen enkele man is in zijn ogen goed genoeg voor zijn dochter.

De foyer van Phantom Manor oogt oud en vervallen als bezoekers het landhuis betreden. Op de achtergrond klinkt de stem van wijlen horroracteur Vincent Price, die het Engelstalige gedeelte van het nieuwe verhaal voor zijn rekening neemt. "You may not believe it, but beauty once lived in this house", vertelt Price. Vervolgens verandert een vaal schilderij van Melanie Ravenswood en haar vader in een gloednieuw, kleurrijk exemplaar. Het kapotte behang aan de muur is plotseling weer intact.

Doodsoorzaak
"I have more to show you", belooft Price. Zijn stem leidt de gasten naar één van de twee achthoekige Stretching Rooms, waar het verhaal onmiddellijk verdergaat. Er hangen vier nieuwe schilderijen van Melanie en een bruidegom. "Perhaps you sense a disquieting metamorphosis", klinkt het als de bruid langzaam maar zeker uit alle schilderijen verdwijnt. Daarop zakt de vloer naar beneden en gaat het plafond omhoog. De vier schilderijen worden langer, waardoor de doodsoorzaak van de vier mannen in beeld komt.Wanneer het gaat onweren, laat de Phantom zich voor het eerst zien. Bliksemschichten maken het plafond doorzichtig. Het spook staat daarachter klaar met een strop in zijn hand. "I didn't mean to frighten you... prematurely", beweert de voice-over. Deuren schuiven open en bezoekers wandelen richting een galerij met schilderijen. Bliksem zorgt ervoor dat de macabere kant van de afbeeldingen zichtbaar wordt. Een portret van Henry Ravenswood onthult daarbij zijn grootste geheim.

Zware storm
Uiteindelijk stappen gasten in één van de 130 karretjes - zogeheten Doombuggies - voor een rondleiding door het landhuis. De rit begint bij een groot bordes waar de eenzame bruid naar buiten staart, kijkend naar een zware storm. Verder bleef het eerste gedeelte van de tour grotendeels ongewijzigd. Wel valt onmiddellijk op dat de karretjes, de animatronics, de speciale effecten, de muziek en de belichting zijn vernieuwd. Er kwamen ook nieuwe geluiden en videoprojecties. Een ridder werd verplaatst.

De Phantom laat zijn dochter niet met rust. Overal waar de ontroostbare bruid zich laat zien, verschijnt het spook ook. Zo staat hij pal achter haar in een eindeloze gang en in de balzaal, waar een trouwfeest gegeven wordt. Zelfs als Melanie even later voor de spiegel zit te huilen, kijkt de Phantom in haar spiegelbeeld over haar schouder mee. In de balzaal klinkt nu een hysterisch orgel in plaats van klassieke muziek.

Cowboystadje
De rit eindigt met een tocht door het griezelige cowboystadje Phantom Canyon, dat overgenomen is door skeletten en feestvierende zombies. Dankzij herstelde effecten en geavanceerde, soepele animatronics voelt de scène als nieuw aan. Met name twee bewegende figuren van de Phantom maken veel indruk.

Daarna volgt een mausoleum met de overleden mannen die Melanie om haar hand vroegen: Sawyer Bottom, kapitein Rowland Falls, Ignatius 'Iggy' Knight en Barry Claude. Die laatste geeft de strijd niet op. Hij biedt alsnog een ring aan. Ten slotte zien bezoekers in een grote spiegel dat de wanhopige bruid het nu op hen gemunt heeft.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be