Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Foto's: groot deel van nieuwe achtbaan Bobbejaanland staat overeind

04-05-2019, 15.31 uur | Reacties

Bobbejaanland werkt met man en macht door aan de nieuwe achtbaan Fury, die volgende maand open moet gaan. Op actuele bouwfoto's is te zien dat een groot deel van de baan al overeind staat. Onlangs werd op enkele tientallen meters hoogte al een zogeheten 'top hat' geplaatst.

Het hoogste punt van de baan wordt een 43 meter hoge doodlopende 'spike' waar passagiers omhoog gelanceerd worden. Of ze vooruit of achteruit gaan, kan per rit verschillen. Gisteren werd bekend dat inzittenden met behulp van knoppen in het karretje zelf mogen bepalen of ze de rit voor- of achterwaarts willen beleven.

Fury wordt zeshonderd meter lang, maar door de driedubbele lancering leggen passagiers in totaal 830 meter af. Er komen meerdere inversies. Dankzij twee grote draaischijven kunnen er twee treinen tegelijk op de baan staan. Die hebben elk drie rijen van vier zitplaatsen.

Themamuziek
Begin april begon de bouw. Inmiddels verschijnen ook de eerste decoraties rond de baan, zoals een grote draak. De achtbaan krijgt een uitgebreid achtergrondverhaal en themamuziek van de Duitse firma IMAscore.Meer Bobbejaanland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be